Olsen, som er det ferskeste medlemmet i NGFs Team Norway-satsing etter at han fullførte en imponerende collegekarriere i våres, endte fire under par på Roxburghe Golf Course i Skottland. Det ga delt 13. plass, komfortabelt innenfor grensen av spillere som tar seg videre til andresteget.

(Journ. anm: I skrivende stund er ikke alle scorer registrert på European Tours nettsider, men Olsen står ikke i fare for å falle lavere enn nummer 13)

For Jarand Ekeland Arnøy holdt en totalscore på en over par dessverre akkurat ikke til videre avansement. Det gjorde det heller ikke for Sondre Ronold som misset cuten etter tre runder. Misset cut ble det også på Elias Bertheussen. Han var eneste norske spiller i kvalifiseringen som ble spilt på Fleesensee G&CC i Tyskland.

Resultater 

Dermed lever europatour-håpet for fire norske spillere: Olsen, samt Challenge Tour-spillerne Kristian Krogh Johannessen, Eirik Tage Johansen og Espen Kofstad. Sistnevnte ligger for øvrig godt plassert til å sikre europatour-spill direkte fra Challenge Tour: Han deler 16. plassen på pengelisten, 1000 euro bak plassen som gir «kortet».

Det andre Q-School-trinnet spilles på fire forskjellige baner i Spania fra 4. til 7. november.