Kun de 64 beste av feltets 312 spillere avanserte til matchsluttspillet, og begge de to norske håpene gjorde jobben. 

Halvveis ut i tirsdagens andrerunde ledet faktisk Kristoffer Reitan turneringen etter å ha åpnet med fire birdies på de ni første hullene på Pebble Beach. Dessverre ble det en tyngre back-nine med tre bogeys og en dobbelbogeys, men delt 19.-plass og en sammenlagtscore på par var likevel mer enn godt nok til å avansere.

Ett slag bak ham landet Viktor Hovland på delt 24.-plass etter å ha gjort fire birdies og like mange bogeys.

Dermed er de begge klare for 32-dels-finalene, som slår i gang sent onsdag kveld norsk tid – en begivenhet som sendes direkte på Golf Channel i USA. Der møter Viktor Hovland ingen ringere enn sin lagkamerat i Oklahoma State University, Hayden Wood. Wood er ranket som den 151. beste amatøren i verden mot Hovlands femteplass, så nordmannen er favoritt på papiret.

Det er definitivt også Kristoffer Reitan, som skal ut i duell mot iren Eoin Leonard. Reitan er rangert som den 28. beste amatøren i verden, 1240 plasser over Leonard.

Reitan og Hovland deltok også i fjorårets U.S. Amateur på Riviera i California. Der misset begge cuten i kvalifiseringen. Kristoffer Ventura, som nå er blitt proff, tapte knepent i åttedelsfinalen.

Både Reitan og Hovland kvalifiserte seg til årets turnering i kraft av å være blant de beste beste på verdensrankingen. Reitan uttalte til Norsk Golf før turneringen slo i gang at han hadde en god følelse.

 – Jeg jobber på en del ting i spillet mitt, men har forberedt meg såpass at jeg føler meg optimistisk. Spyglass er en ganske utfordrende bane med ekstreme greenområder, så der gjelder det å være veldig smart.

Viktor Hovland har ikke vært fornøyd med spillet sitt de par månedene, men sier spillet omsider begynner å falle på plass igjen.

– Jeg har egentlig følt jeg har slitt med spillet mitt  helt siden jeg kom hjem fra Oklahoma. Det begynte å skli ut litt, men jeg har jobbet veldig hardt med å få svingen på plass. Nå har jeg begynt å slå ballen igjen slik jeg ønsker. Da blir det også mye lettere å spille med selvtillit. Jeg gleder meg veldig til U.S. Am, det er jo verdens største amatørturnering, sa Hovland til Norsk Golf forrige uke før han satte kursen mot California.

Topp-2 i U.S. Amateur sikrer seg blant annet billett til neste års Masters og U.S. Open, samt en rekke andre fordeler. Tidligere vinnere inkluderer store navn som Bryson DeChambeau, Matt Kuchar, Tiger Woods, Phil Mickelson, Jack Nicklaus, Arnold Palmer og Bobby Jones.

LEADERBOARD