(NB! De åtte beste lagene etter to runder i hvert felt kvalifiserer seg til match-sluttspillene.

 

EM gutter

17-åringen fra Oslo klinket til med en bogeyfri åpningsrunde på Pickala GC i Finland, og deler ledelsen sammen med Calum Fyfe fra Skottland og Islendingen Gisli Sveingbergsson. 

PGA Tour- og Europatour-spiller Victor Dubuisson er blant de tidligere vinnerne i turneringen.

Det var Reitan som dro lasset av de norske gutta i tirsdagens åpningsrunde, og vi må ned til 30. plass for å finne de neste tre norske navnene på leaderboardet. Markus Braadlie, Viktor Hovland og Sander Stavnar åpnet alle med runder på en over par.

Elias Birkeland deler 63. plassen på fire over par, mens Tomas Helgø følger ytterlige ett slag bak på 72. plass. 

Dermed ligger guttelaget på en solid fjerdeplass etter dag 1, tre over par sammenlagt og seks bak lederlaget England.

Leaderboard 

 

EM jenter

Det norske jentelaget i Tsjekkia er også bra i gang oppe på 5. plass, 12 over par. Spania har seilet opp som tidlig storfavoritt med en åpningsrunde på ni under par, utrolige 20 slag foran nærmeste utfordrer.

Etter første dag har Norge to spillere blant de ti beste. Karoline Stormo deler 6. plassen på en under par, mens regjerende norgesmester for juniorer, Renate Hjelle Grimstad ligger på delt 9. plass på par.

Karoline Lund deler 27. plassen (+2) , Sandra Nordaas ligger på delt 39. plass (+3), Synne Lauritzen er nede på 85. plass (+8) , mens Celine Borge måtte ta til takke med +10 og delt 98. plass.

Leaderboard 

 

EM damer

Damelaget blir avhengig av en god onsdag for å avansere til A-puljen av sluttspillet. De deler 10. plassen med Irland, tre slag utenfor den viktige topp-8-plasseringen. 

Marthe Wold var dagens beste norske spiller på Helsingør GC i Danmark, med en åpningsrunde på en under par. Det gir henne delt 8. plass, kun to slag bak teten og tre foran neste norske spiller, regjerende norgesmester Mariell Bruun på 31. plass (+2). Slaget bak henne følger Stine Pettersen på 38. plass. Kristin Simonsen hadde en tyngre dag på jobb med +7 og delt 86. plass, etterfulgt av Nicoline Skaug og Stina Resen som deler 93. plassen på åtte over par.

Leaderboard 

 

Herrene tar fatt på åpningsrunden av sin turnering i andre divisjon onsdag morgen. Turneringen spilles på Postolowo GC i Polen. Laget består av Kristoffer Ventura, Petter Mikalsen, Jarand E. Arnøy, Vetle Marøy, Aksel Olsen og Knud A. Krokeide.