Før søndagens avsluttende runde på Rancho Mirage i California, hadde Ko ett slags ledelse til nærmeste utfordrer; landskvinnen In-Kyung Kim. Sin unge alder til tross, Ko holdt hodet kaldt, traff fairway etter fairway, green etter green, og var sjelden eller aldri i problemer på søndag.

Takket gud og familien

I stedet var det de nærmeste konkurrentene som gjorde feil, og til slutt vant Ko med tre slags margin foran Mi Hyang Lee.

– Jeg vant turneringen, og dette er et lykkelig øyeblikk. Jeg takker Gud, foreldrene, og besteforeldrene mine. Det er en ære for meg å følge i fotsporene til så mange koreanske golfspillere, sier Ko til lpga.com.

 

23-åringen ble kåret til «årets rookie/nykomling» i debutsesongen på lpga-touren i 2018, og har vært proff siden 2013. Hun har tidligere vunnet tre ganger på den amerikanske kvinnetouren, i tillegg til en rekke triumfer på den koreanske touren.

«Lady of the lake»

Etter triumfen var det på tide med en vinnerdukkert i vannet ved greenen på hull 18; Poppie’s Pond. Tradisjonen startet i 1988, da Amy Alcott ble den første «lady of the lake» til å feire majorseieren med å hoppe i vannet.

Jin Young Ko sikret seg $450 000 med seieren. (Foto: Getty Images)

Triumfen sikret Ko $450 000 og hennes første dukkert i den historiske dammen. Det er ikke sikkert det blir den siste.

Leaderboard