Nord-iren dundret til med en sensasjonell andrerunde på åtte under par på Emirates GC, og leder nå Dubai Desert Classic med ett slag (-14) på skotten Marc Warren etter halvspilt turnering. Dette er forøvrig samme sted som Rory tok sin første profesjonelle triumf for seks år siden.

Etter tre andreplasser på hans seks siste europatour-turneringer, satser han nå på å holde hele veien inn.

Jeg spilte ikke mitt beste, men jeg forbedret meg definitivt fra tee til green, og klarte å senke noen putter. Det var en veldig bra runde og jeg kommer til å trenge noe lignende de neste par dagene for å forsvare posisjonen jeg er i

Rory McIlroy

– Jeg kunne ikke bedt om så mye mer: Bogey-fri runde, jeg senket mange birdies, og har posisjonert meg bra for de neste dagene, sa McIlroy i pressekonferansen etter runden.

Til tross for et tilsynelatende perfekt scorekort, føler han at han har mer å gå på:

– Jeg spilte ikke mitt beste, men jeg forbedret meg definitivt fra tee til green, og klarte å senke noen putter. Det var en veldig bra runde og jeg kommer til å trenge noe lignende de neste par dagene for å forsvare posisjonen jeg er i.

Siden åpningsrunden av The Open Championship i Liverpool i fjor sommer har McIlroy spilt 45 turneringsrunder. En tredjedel av dem har vært på 66 slag eller bedre!

– Det beviser hvilken nivå det er på golfen min nå. Jeg har jobbet hardt for dette, og da kommer resultatene, sier McIlroy i følge europeantour.com. 

 

Leaderboard