Med en sisterunde på 70 slag endte 39-åringen på -11, to slag foran trioen Sun Kang, Scott Brown og Matt Kuchar. Verdensener Rory McIlroy (-8) kunne blandet seg inn i kampen om troféet, men en iskald putter ødela for nordiren.

I stedet ble det Scott som hevet en knyttet neve mot et tallrikt publikum på Riviera. Seieren kom etter at australieren ikke har konkurrert på PGA-touren siden november. Riktignok spilte han Presidents Cup i desember, et sviende nederlag mot Tiger Woods´ amerikanske hær.

Men også et tap som ga Adam Scott motivasjonen tilbake.

Australsk pakt

Scott hadde ikke vunnet på PGA-tour på nesten fire år. Over et par glass med lagkameratene Marc Leishman og Cameron Smith etter den smertefulle søndagen i Melbourne, bestemte han seg for å gi gass igjen.

– Jeg har savnet dette, følelsen av å være ordentlig sulten og motivert igjen. Jeg har kommet i en alder der jeg trenger mer tid mellom turneringene. Samtidig hadde jeg en god prat med Marc og Cameron etter Presidents Cup der vi sammen ble enige å løfte spillet vårt igjen. No more bullshit, forklarer Scott.

De siste ukene har både Cameron Smith (Sony Open) og Marc Leishman (Farmers Insurance Open) vunnet på PGA-touren. Hjemme satt den tredje australieren, Adam Scott, og lot seg inspirere.

– Jeg kjente motivasjonen stige av å se fremgangene til Cameron og Marc, og ville ikke være den som ikke leverte.

Ut i lederball

Motivasjonen tok han med seg ut på Riviera. Søndag gikk han ut i lederball i delt ledelse med Rory McIlroy og Matt Kuchar, og halvveis inn på runden var fortsatt alt åpent.

Etter seks par på rad, koblet Scott grepet på det 13. hullet.

Birdien ga australieren to slags ledelse, en ledelse han aldri skulle gi fra seg. Heller ikke da presset økte på hull 15. Utslaget plugget han i bunkeren, andreslaget gikk over greenen.

– Jeg var i en horribel posisjon, hadde lite green å jobbe med, og vurderte først å slå innspillet 15 meter forbi hullet. Samtidig visste jeg at jeg kunne vinne turneringen om jeg slo en perfekt flop. Så jeg bestemte meg for å gå for det.

Valget og utførelsen sto i stil med tankesettet. Ballen stoppet halvannen meter fra pinnen, Scott senket for bogey og gikk videre.

Ingenting å tape

– Jeg spilte egentlig med den samme følelsen hele uka. En følelse av å ha ingenting å tape. Jeg ville gi meg selv en god sjanse til å vinne igjen på PGA-touren, sier Scott.

Med et avgjørende innspill og en 3-meters putt på 17 var han plutselig to slag foran igjen. Avslutningshullet ble en stressfri parademarsj til Scotts 14. offisielle seier på PGA-touren. Og hans første offisielle på Riviera, hvor han også vant i 2005 da turneringen ble avblåst etter 36 hull på grunn av været.

Med søndagens triumf deler nå Scott tredjeplassen over mestvinnende australiere på touren. Også Bruce Crampton står med 14, bare Jim Ferrier (18) og Greg Norman (20) har flere.

Men nå er Scott sulten på nye pokaler og fat.

Klar for mer

– Alle forteller meg at jeg fyller 40 år i juli. Jeg vet ikke om de insinuerer at jeg nærmer meg slutten, sier Adam Scott.

De som minner australieren om alderen, har selvsagt et poeng. Spillerne på PGA-touren blir stadig bedre trent, og snittalderen på vinnerne går nedover.

– Det er stadig færre som klarer å dominere denne sporten i 40-åra. Men jeg føler meg heldig, kroppen er myk og fin, og jeg har tenkt å gjøre det beste ut av det. Jeg håper jeg kan være et av unntakene, påpeker Scott.

– Kan jeg opprettholde motivasjonen og fokuset, tror jeg de neste fem åra kan bli mine beste på touren.

Resultater