Seier og rekord for Snedeker

Brandt Snedeker satte rekord på Pebble Beach og vant karrierens syvende PGA-turnering på søndag.

Jevn og god spilling gjennom alle fire dagene sørget for at Snedeker vant PGA-turneringen AT&T Pebble Beach National Pro-Am. Med runder på 64, 67, 67 og 67 slag endte han totalt 22 under par, og vant med tre slags margin ned til Nick Watney på andreplass. 22 under par er for øvrig rekord i denne turneringen, 2 slag bedre enn Phil Mickelson (2007) og Mark O’Meara (1997) som tidligere hadde rekorden.

– Jeg er full av følelser akkurat nå. Det er lenge siden jeg har følt det slik som dette. Det er virkelig spesielt, forteller Snedeker, som tidligere i uken trodde han måtte ned mot 20 under par for å vinne turneringen.

Snedeker vant på Pebble Beach også i 2013, men senere det året skadet han kneet i en Segway-ulykke. 34-åringen slet i fjorårssesongen, da han bare klarte 3 topp 10-plasseringer på 25 forsøk. Men med helgens turneringsseier sikret Snedeker deltakelse i PGA Championship og hans egen favoritturnering The Masters.

– Jeg gleder meg veldig til det som skal skje framover, sier Snedeker.

Med helgens seier klatrer han til 31. plass på verdensrankingen.

Nick Watney var lenge med og kjempet om turneringsseieren, men bogey på hull 13 og 14 ødela mye av vinnersjansene. Men birdie på hull 17 og 18 sikret 33-åringen en fin 2. plass.

– Jeg synes Brant (Snedeker) håndterte situasjonen veldig bra. Han var kanskje i trøbbel én gang, men spilte veldig solid. Så det er slik jeg må være neste gang, fortalte Watney etter søndagens runde.

Charlie Beljan endte på 3. plass.

Jim Furyk ledet turneringen foran den siste runden, men en 74-runde (2 over par) på søndag sendte Furyk ned til en delt 7. plass i det som var hans første turnering på fem måneder.