Det ble en uhyre spennende avslutning lørdag, der Skarpnord (Moss & Rygge GK) til slutt tapte med knappest mulige margin.

Skarpnord startet avslutningsrunden to slag bak lederen Charley Hull fra England, men halvveis ut i back-nine var Skarpnord i delt ledelse med den tidligere Solheim Cup-spilleren.

Skarpnord kom inn i klubbhuset med en solid avslutningsrunde på fire under par (68), hennes beste runde hele uken, og dermed måtte hun vente i spenning for å se hva Charley Hull foretok seg i innspurten.

Hull fikk overtaket igjen med en birdie sent på runden for å gå til åtte under par, ett slag foran Skarpnord, men på det 18. hullet så det ut til at det kunne bli omspill etter at Hull misset innspillet langt til venstre i bunkeren. Derfra klarte hun imidlertid å gjøre en mesterlig up-and-down for par, og dermed kom Skarpnord dessverre akkurat til kort.

Resultater

(Norsk Golf har foreløpig ikke lyktes i å få tak i Skarpnord. Artikkelen fortsetter under.)

 

Fra før av står Skarpnord med tre seiere på europatouren. To av dem kom i 2009-sesongen, mens den foreløpig siste kom i Sør-Afrika i 2013.

Selv om det ikke holdt hele veien til seier denne gang, var resultatet likevel et stort skritt i riktig retning for 32-åringen. Ikke bare var andreplassen hennes beste plassering siden siden 2013; Hun klarte også å bryte den negative fra fjoråret der hun stadig sprakk i avslutningsrundene etter å ha åpnet turneringene bra.

– Hver gang jeg hadde muligheten til å vinne i fjor, gikk jeg over par på sisterunden. Jeg hadde som mål i dag å gå under par, og hvis jeg klarte det, skulle jeg si meg veldig fornøyd, sa Skarpnord til ladieseuropeantour.com etter runden. 

I tillegg var andreplassen verdt en pen utbetaling på 22 869 euro, cirka 224 000 kroner. Det er over halvparten av hva hun tjente i hele fjor på 13 europatour-turneringer!

Skarpnord sa i et intervju med sin lokalavis Sarpsborg Arbeiderblad før hun satte kursen mot De forente arabiske emirater, at hun har gjort til dels store endringer i sin treningshverdag før denne sesongen. Det har båret frukter umiddelbart:

– Det har blitt for mye trening på rangen. Det skjer for ofte at jeg setter meg mer eller mindre fast på treningsfeltet. Denne sesongen skal det bli mer spill under treningene mine. Jeg håper at det skal gi positive resultater. Det er tross alt på golfbanen at scorene skal være gode. Her kommer jeg opp i forskjellige situasjoner som skal løses. Det skal bli spennende å se hvordan det vil slå ut, sa Skarpnord til Sarpsborg Arbeiderblad.

Tonje Daffinrud endte på 38.-plass i Abu Dhabi (+8) med runder på 74, 77 og 73 slag.

Ukens startfelt bestod av bare 56 spillere. Lignende små felt blir sannsynligvis å se i flere av europatour-turneringene denne sesongen, og Skarpnord og Daffinrud kan prise seg lykkelige over at de klarte topp-50-plasseringer på europatouren sammenlagt forrige sesong. Det ser imidlertid verre ut for Celine Borge, Karoline Lund og Marita Engzelius med tanke på å få spilt mange turneringer. Les mer om det i artikkelen under.

Les også: Misfornøyde spillere etter nye kutt fra europatouren