Skarpnord (Moss og Rygge GK) har fått en strålende start på årets europatour-sesong. Hun ligger helt oppe på tredjeplass etter runder på 71 og 70 slag på Saadiyat Beach Golf Club.

Fredagens runde på to under par inneholdt tre birdies, en eagle, tre bogeys, og løftet henne fire plasser fra der hun startet dagen.

(Norsk Golf har ikke lyktes i å få tak i Skarpnord etter runden.)

Skarpnord har to slag opp til lederen Charley Hull fra England når én runde gjenstår, men Solheim Cup-spilleren har fortsatt noen hull igjen av sin andre runde.

Sist gang Skarpnord vant på europatouren, var i Sør-Afrika i 2013 i en turnering som ble kortet ned til 18 hull, og hun står totalt med tre seiere på Europas øverste nivå. 

I fjor kjempet hun i toppen ved flere anledninger, men fellesnevneren hver gang ble svake avslutningsrunder og fall nedover leaderboardet.

Likevel klarte hun å avslutte året på 15.-plass på touren sammenlagt, hennes tredje beste plassering i karrieren.

– Jeg er fornøyd med mye av det jeg presterte under siste sesong, men jeg klarte sjelden å spille fire gode runder. Jeg har imidlertid ingen formening om hva årsaken kan være, sa Skarpnord i et intervju med Sarpsborg Arbeiderblad forrige uke.

Skarpnord sa i intervjuet at hun planlegger endringer i treningshverdagen sin i 2019:

– Det har blitt for mye trening på rangen. Det skjer for ofte at jeg setter meg mer eller mindre fast på treningsfeltet. Denne sesongen skal det bli mer spill under treningene mine. Jeg håper at det skal gi positive resultater. Det er tross alt på golfbanen at scorene skal være gode. Her kommer jeg opp i forskjellige situasjoner som skal løses. Det skal bli spennende å se hvordan det vil slå ut, sa Skarpnord til sin lokalavis.

Vi må ned til 35.-plass for å finne neste norske navn på listen i Abu Dhabi. Tonje Daffinrud ligger seks over par foreløpig. Hun har i skrivende stund spilt 15 hull av sin andre runde. De har hun gått på fire over par.

Ukens startfelt består av bare 56 spillere. Lignende små felt blir sannsynligvis å se i flere av europatour-turneringene denne sesongen, og Skarpnord og Daffinrud kan prise seg lykkelige over at de klarte topp-50-plasseringer på europatouren sammenlagt forrige sesong. Det ser imidlertid verre ut for Celine Borge, Karoline Lund og Marita Engzelius med tanke på å få spilt mange turneringer. Les mer om det i artikkelen under.

Les også: Misfornøyde spillere etter nye kutt fra europatouren