Tredje runde av Oates Vic Open på den australske LPGA-touren ble avblåst grunnet mørkets frembrudd da sarpingen hadde ni hull igjen å gå, men dette fikk ingen innvirkning på hennes solide spill.

Da solen var stått opp og spillet kom i gang igjen, fortsatte nemlig Skarpnord å levere birdies på rekke og rad.

Da jeg kom på hull 15 begynte jeg å føle meg sliten. Da handlet det bare om å overleve, og derfor var det deilig å avslutte med birdie

Marianne Skarpnord

– Jeg spilte veldig bra etter avbrekket, spesielt fra hull 10 til hull 14, men da jeg kom på hull 15 begynte jeg å føle meg sliten. Da handlet det bare om å overleve, og derfor var det deilig å avslutte med birdie, sa hun til Golf Australia.

Da hun omsider fikk fullført den slitsomme runden, kunne hun gå i klubbhuset med hodet høyt hevet etter å ha signert for 68 slag for andre dag på rad. Når en runde gjenstår er Skarpnord 13 under par, tre små slag foran det engelske stortalentet Holly Clyburn, så det gjenstår fremdeles litt arbeid før hun kan heve trofeet og feire seieren.

Med kun to bogeys på 54 hull er det imidlertid tydelig at Skarpnord har god kontroll på slagene for tiden, så om hun holder tunga rett i munnen bør alt ligge til rette for at hun tar styringen i søndagens lederball.

I herrenes utgave av denne turneringen, ligger forloveden hennes kun tre slag bak lederen. Richard Green er som kjent en veteran på herrenes europatour, så det er kanskje ikke så overraskende at han preger tetbildet i en turnering som ikke holder fullt så høyt nivå.

Kanskje tar det nyforlovede paret ”The Double” i Australia denne uken?

2014 var uten de store høydepunktene for Skarpnord. Sesongen ble kortet ned etter at hun brakk håndleddet i november, men var tilbake i full trening på nyåret. Spillet hennes i denne ukens sesongåpning lover bra for fortsettelsen.

Caroline Martens er også på plass i Australia. Hun ligger hele 25 slag bak Skarpnord på delt 51. plass.

Leaderboard