Skarpnord til kort i seiersjakten på Nes GK

Europatour-spiller Marianne Skarpnord ble beste norske spiller i årets første proffturnering i Norge, Nes Open på Swedish Golf Tour i Akershus.

Skarpnord (Moss & Rygge GK) var feltets høyest rankede spiller i turneringen, og kjempet ikke uventet i toppen til siste slutt. Sarpingen startet den tirsdagens tredje og avsluttende runde på delt tredjeplass, ett slag bak teten. Dessverre kom hun tregt ut av portene, og med +3 for dagen etter ti hull ble hun hektet litt av i seiersjakten.

Hun tente et lite håp med to birdies på hull 11 og 13, men med fem par rad på slutten av runden måtte hun ta til takke med en 73-runde (+1). Det var hennes høyeste score for uken og tok henne til en sammenlagtscore på par, to slag bak vinneren My Leander (Sverige), som kunne juble for sin første profesjonelle seier etter å ha beseiret Frida Gustafsson-Spång i omspill. Skarpnord endte til slutt på fjerdeplass alene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dette var den første turneringen Skarpnord spilte siden Ladies European Tour-turneringen Lalla Meryem Cup i Marokko i april. Hun har bitt godt fra seg så langt denne sesongen med en fin 10.-plass på pengelisten etter fem spilte turneringer.

Skarpnord hadde selskap av Ladies European Tour-kollega Celine Borge (Vestfold GK) før siste runde på Nes GK. Borge avsluttet med en 74-runde og falt til delt 12.-plass sammenlagt (+7).

Ett slag bak henne endte overraskelsen Oda Sofie Kilsti fra Ålesund GK på en imponerende 14.-plass. Kilsti ledet etter mandagens åpningsrunde på 70 slag, men andrerunden på 84 slag stakk kjepper i hjulene for henne og sendte henne nedover leaderboardet. Tirsdag slo hun tilbake med nok en 70-runde, dagens nest laveste score på Nes GK.

Stina Resen (Oslo GK) og Tina Mazarino (Kjekstad GK) delte 22.-plassen på 13 over par. Ett slag bak fulgte Oslo GKs Cornelia Karlson, med Rachel Raastad (Haga GK)  hakk i hæl på 27.-plass. Julie Hovland (Oslo GK) delte 35.-plassen på 23 over par.

Anna Cathrine Krekling (Oslo GK), Maria E. Javery (Miklagard Golf) og hjemmehåpet Tina Marie Brekke var de eneste norske spillerne som misset cuten.

Nes Open var den første av totalt fire internasjonale proffturneringer i Norge i 2018. Sesongavslutningen på Swedish Golf Tour spilles på Nøtterøy i slutten av september, mens herrenes Nordic League skal i aksjon på Gamle Fredikstad GK om én måned og Borre GK i midten av august.