Sjelden har én golfklubb vært større favoritter før et lag-NM. Men Kristoffer Reitan, Marius Thorp, Jarle Volden og Kristoffer Ventura fikk en katastrofal start på lag-NM, i hvert fall om scoren sammenlignes med de øvrige.

Fana GK

I front leverte Fana Golfklubb storspill med Norges kanskje beste golfspiller, Jarand Ekeland Arnøy, på laget.

– Det er alltid gøy å spille lag-NM. Det blir nok ikke ledelse når alle har kommet inn, men vi har spilt veldig bra vi, så er fornøyde hele gjengen, sier Arnøy til Norsk Golf etter å ha avsluttet sin runde.

På det tidspunktet ledet Fana i klubbhuset, men flere lag var på vei inn. Sammen med tre amatører, Christian Kaars Skaale, Lars Mjeldheim og Andreas Lloyd Aronsen, ligger Arnøy på tredjeplass etter dag én.

Det er nok det beste laget Fana Golfklubb noen
gang har stilt med

Ballplassering

At han er «bestemann på laget» tenker han ikke på, men han har en annen innrømmelse å komme med.

– Dette er nok det beste laget Fana Golfklubb noen gang har stilt med, så vi har satt oss et mål om å kjempe om medalje, sier Arnøy.

LES MER: Favoritten leder i dameklassen

Arnøy forteller Norsk Golf at det er noe gressmangel på enkelte områder av banen, og at det derfor spilles med ballplassering

– Men greenene er jevne og fine, sier Arnøy, etter det som var en tidvis regnvåt spilledag.

(saken fortsetter under bildet)

Det var lett regn i lufta under fredagens spill. (Foto: Privat)

Tre lag i toppen

Fjorårets sølvmedaljør, Stavanger Golfklubb, hadde før turneringen satt seg som mål å kjempe om gullet med storfavoritten fra hovedstaden.

LES MER: Klart for lag-NM på Drammen GK

Etter dag én har Aksel K. Olsen, Petter Mikalsen, Ruben Pettersen og Mats Ege gjort langt mer enn det: Siddisene er nitten slag under par, etter å ha levert bedre og bedre runder gjennom hele dagen.

Viking-golf

Ingen har derimot levert bedre enn vikingene fra Miklagard Golfklubb. Det er et kanonlag eldstemann Christian Aronsen har fått med seg. Ringreven spilte med seg Boris Alexander Christov i både foursome og fourball, mens unggutta Markus Braadlie og Viktor Hovland utgjorde det andre viking-paret.

Vi får fortsette sånn de to neste dagene, så blir det enda bedre

– Vi spilte ganske bra og utfylte hverandre godt. De andre gutta på laget spilte også bra i dag. Så vi får fortsette sånn de to neste dagene, så blir det enda bedre, sier Markus Braadlie til Norsk Golf.

Ikke avgjort

At hele Miklagard-laget spilte godt er nok et klassisk understatement, men det beste ble spart til slutt. Hovland og Braadlie leverte en heftig 60-runde i sin fourball-runde. Dermed er det Miklagard som leder etter første dag, ett slag foran Stavanger, med Fana ytterligere seks slag bak.

– Når det gjelder lagene idag så gikk vi for de parene som kjenner hverandre best. Hovland og Braadlie kjenner hverandre godt, samme gjør Aronsen og jeg, sier Christov.

– Vi fortsetter med de samme lagene i morgen på runde 1, og så bytter vi helt før runde 2.

Favoritten, Oslo GK, ligger på 7. plass, sytten slag etter. Hjemmelaget Drammen GK, ligger nest sist, åtte over par.

– Det var jo litt overraskende det ja, men det kan jo skje mye på denne banen. Jeg tror de kommer sterkere tilbake de to neste dagene, sier Braadlie.

Leaderboard