Solid avslutning på Hovland i Texas

Viktor Hovland avsluttet med sin beste runde for uken og sikret en topp-25-plassering i PGA Tours korona-comeback Charles Schwab Challenge.

I løpet av sin korte tid som proff har Viktor Hovland gjort det til vane å avslutte turneringer bra, og søndag på Colonial i Fort Worth i Texas var intet unntak.

Etter en treg start på sisterunden med én bogey, én birdie og syv par på front-nine klinket 22-åringen til med fem birdies, én bogey og tre par i innspurten – inkludert to birdies på de to siste hullene.

66-runden løftet ham 19 plasser oppover leaderboardet til delt 23.-plass, åtte under par sammenlagt. Det var hans fjerde topp 25-plassering på elleve turneringer i hans debutsesong på PGA-touren.

Mens Hovland vanligvis utmerker seg fra tee til green, men taper mer til feltet med nærspillet, presterte han mer på det jevne i alle statistiske kategorier denne uken. Han var feltets 45. beste spiller fra tee, den 30. beste på innspillene, den 53. beste rundt green og den 73. beste spilleren i feltet med putteren.

Hovland endte til slutt syv slag bak vinneren Daniel Berger, som beseiret Hovlands college-kompis Collin Morikawa med par på det første omspillshullet. Morikawa ble proff samtidig som Hovland og hadde mulighet til å ta sin andre PGA Tour-seier allerede.

Nå venter en heftig road-trip på Hovland, som har plottet inn en 15 timers biltur på GPS-en på vei til neste turnering RBC Heritage i Harbour Town i South Carolina. Hovland skal spille fire turneringer på rad på PGA-touren, og ifølge Eurosport skal han bruke Lexusen sin som fremkomstmiddel til alle turneringene. Det betyr cirka 6500 kilometer i bil i løpet av de neste fire ukene.

Hovlands foreløpige turneringsprogram ser slik ut:

– RBC Heritage (18-21 juni)

– Travelers Championship (25-28 juni)

– Rocket Mortgage Classic (2-5 juli)

Mens Hovland allerede er sikret PGA Tour-kortet i to sesonger til etter seieren i Puerto Rico tidligere i år prioriterer Kristoffer Ventura nå Korn Ferry Tour i tiden fremover etter sin tunge start på PGA-tour-karrieren. Denne uken klinte han til med fjerdeplass i Korn Ferry Tour-comebacket på TPC Sawgrass.