Det var i kjølvannet av Ryder Cup i fjor høst at de to havnet på kant med hverandre. Duoen Spieth og Reed var blant de største poengsankerne da USA vant Ryder Cup i 2016, men under matchene i Frankrike ønsket Spieth heller å spille med kompisen Justin Thomas, som nå var ny på laget.

Kaptein Jim Furyk lyttet til Spieths ønske og brøt opp det suksessfulle Reed-Spieth-partnerskapet. Etter at det amerikanske nederlaget var et faktum to dager senere, gikk Reed hardt ut mot Spieth og sa han var egoistisk som ikke tenkte på lagets beste.

Siden da har det vært isfront mellom de to superstjernene, og dermed var det knyttet stor spenning til hvordan stemningen kom til å være mellom dem da de skulle spille i gruppe med hverandre i Farmers Insurance Open lørdag – for første gang siden Ryder Cup i Frankrike.

Etter å ha stått fem meter unna hverandre på driving-rangen uten å utveksle et eneste ord møtte de hverandre omsider på første tee. Der overrasket Spieth alle med å gjøre dette:

– Alt er helt bra. Det som skjedde i Ryder Cup, ble blåst opp til noe mye større enn det burde ha vært. Det var bare en vanlig golfrunde. Vi visste at kameraene kom til å være på oss og at folk fulgte med, så jeg tenkte at en klem ville være litt morsomt, sa Spieth etter runden.

Reed og Spieth ligger på henholdsvis 16.- og 25.-plass før siste runde av Farmers Insurance Open, der verdensener Justin Rose leder med tre slag over Adam Scott. Tiger Woods har hatt en treg sesongstart og deler 48.-plassen på fem under par, 13 slag bak Rose. Viktor Hovland deltok også i turneringen, men misset cuten.