For første gang denne sesongen var Jordan Spieth satt opp i samme gruppe som Rory Mcilroy, og det var knyttet store forventninger til duellen mellom de to unge stjerneskuddene.

Mens Mcilroy ligger godt plassert på en 13. plass etter to runder, må vi langt ned på listene for å finne Spieth. Sistnevnte kjempet helt i toppen av The Players Championship i fjor, og var utvilsomt en av forhåndsfavorittene, men i år måtte han altså reise hjem tidlig etter å ha misset cutten med tre slag.

Rory Mcilroy viste med andre ord hvem som var sjefen i ukens store stjerneduell, men ifølge ham selv har det vært en relativt kjedelig turnering så langt.

– Jeg kjedet meg utpå der i dag. Det handlet bare om å treffe fairwayer, treffe greener, og å plukke opp noen birdies der jeg kunne. I morgen er det heldigvis toer-baller, så forhåpentligvis blir det litt lettere å finne en god rytme da, sa han til pgatour.com etter runden.

Nord-iren har fire slag opp til lederduoen Jason Kelly og Kevin Na, som er åtte under par etter halvspilt turnering. TPC Sawgrass er kjent som en dramatisk bane hvor det svinger fort, så Mcilroy har fremdeles svært gode vinnermuligheter.

Rickie Fowler, som nylig ble stemt frem til PGA Tour´ens mest overvurderte spiller, har virkelig gitt kritikerne svar på tiltalte denne uken. Med seks under par ligger han på en delt tredjeplass, og blir definitivt en mann å følge med på i helgen.

En annen mann som naturligvis følges tett av de fleste denne uken er Tiger Woods, som ikke har spilt turneringsgolf siden The Masters. 

Woods virket litt rusten innledningsvis, og var avhengig av å gjøre birdie på sitt siste hull for å klare cuten. Han viste glimt av gammel storhet da han satte en tremetersputt med kniven på strupen, og det var tydelig at han var svært fornøyd med å sikre seg helgespill.

Den tidligere verdenseneren uttalte etter andrerunden at han ikke har fått uttelling for sitt gode spill så langt i The Players Championship.

– Jeg har ikke fått noen ting ut av rundene mine, det er det som er tingen. Det er jeg nødt til å starte med. Jeg har hatt flere gode muligheter, men samtidig må jeg få ballen litt nærmere hullet slik at jeg kan være mer aggresiv med putteren, sa han etter andre runde.

Fjorårets vinner Martin Kaymer er trygt med videre til helgens spill, men har fem slag opp til duoen i tet.

Spillere som Phil Mickelson, Jason Day og Jimmy Walker maktet ikke å klare cutten denne gangen, og kan dermed ta helgefri sammen med Spieth.

LEADERBOARD