De to første rundene har vært preget av mye regnvær og utsettelser, og flere spillere har ennå til gode å fullføre sine andrerunder.

Norges høyest plasserte spiller på leaderboardet, Tonje Daffinrud (Vestfold GK), rakk imidlertid å fullføre 36 hull. Hun ligger oppe på delt 12.-plass med en totalscore på én under par etter runder på 71 og 70 slag. Dermed ligger hun fem slag bak lederen Azahara Munoz fra Spania.

Ett slag bak Daffinrud følger Karoline Lund (Losby GK) på delt 16.-plass etter to 71-runder. Der ligger også Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK), men hun har bare rukket å spille seks hull på andrerunden.

Ytterligere et slag bak følger Marita Engzelius (Oslo GK) på 23.-plass.

Vi må dessverre helt til bunnen av leaderboardet for å finne navnet til Caroline Martens (Haga GK). Med runder på 81 og 77 slag endte hun på 95.-plass, 16 over par og tolv slag bak den foreløpige cutgrensen.

Det betyr at Martens nå rykker ned til nivå 2, LET Access Series, neste sesong. Martens ligger for øyeblikket på 100.-plass på Ladies European Tours Order of Merit-ranking, og var avhengig av en topplassering for å klatre opp til topp-80 for å beholde kortet.

Det har vært noen tøffe sesonger for Caroline Martens som har slitt med flere alvorlige skader og sykdommer. I 2016 ble store deler av sesongen ødelagt av en skade i ankelen, og i fjor ble hun satt ut av spill med et alvorlig tilfelle av kronisk hjernehinnebetennelse.

Denne sesongen har hun endelig fått spilt et fullt turneringsprogram på Ladies European Tour, men på grunn av de helsemessige utfordringene har hun ikke hatt mulighet til å trene mye mellom turneringene. Det er også grunnen til at hun ikke er påmeldt til den tøffe q-school-kvalifiseringen, som spilles over fem runder.

(Leaderboard)

Ladies European Tour er i disse dager i ferd med å spikre turneringsprogrammet for den kommende sesongen. Oates Vic Open i Australia har de siste sesongene vært sesongstarten i starten av februar, men utgår nå fra LET-programmet og blir heller en LPGA-turnering.

Etter det Norsk Golf kjenner til, skal det også være noen nye turneringer på kalenderen, men flere av disse turneringene ser ut til å få begrensede startfelt.

– Det ser ut til at spillerne som ender topp-50 på Order of Merit etter denne uken i Spania, får spilt flere turneringer enn de som ender fra 51.- til 80.-plass, sa Team Norway-trener Jonas Lilja-Tverdal til Norsk Golf før turneringen startet.

Slik er de norske spillerne plassert på Order of Merit for øyeblikket:

14.-plass – Marianne Skarpnord

39.-plass – Tonje Daffinrud

47.-plass – Celine Borge

57.-plass – Marita Engzelius

65.-plass – Karoline Lund

100.-plass – Caroline Martens