Det er en topp-20-plassering etter fire runder som må til for å sikre avansement til steg 2, og etter første runde ligger Bjørnstad oppe på 19.-plass.

Bjørnstad kom tregt ut av portene og gikk de ni første hullene på Golfclub Schloss Ebreischdorf utenfor Wien på to over par. På back-nine slo han sterkt tilbake.

Med fire birdies, inkludert en på avslutningshullet, samt en bogey og fire par kom han inn på 69 slag og én under par sammenlagt. Det var hans første turneringsrunde under par siden han gjorde comeback for noen uker siden.

– Det har vært en veldig våt, men bra opplevelse i dag. Det var deilig å komme meg under par i dag. Jeg var litt spent i kroppen på de ni første hullene, og jeg greide ikke helt å slippe meg fri. Jeg gjorde en liten svingjustering på back-nine, og da klarte jeg å slippe meg løs, sier Bjørnstad til Norsk Golf.

Argentineren Daniel Barbetti leder på seks under par.

 Jeg kjenner fortsatt at jeg har få turneringer under beltet. Det bruser litt mer i blodet når jeg spiller enn jeg liker

Henrik Bjørnstad

Da Norsk Golf fulgte Bjørnstad i comebacket på Challenge Tour i Irland forrige uke, sa han at han fortsatt leter etter en «godfølelse» han kunne bygge videre på. Den fant han mot slutten av turneringen, og den har han tilsynelatende tatt med seg videre i bagasjen.

– I dag var definitivt en god opplevelse. Jeg er veldig fornøyd med dagen. Jeg spiller bra golf hver dag nå, og har også fått jobbet mye putting de siste dagene også etter å ha puttet dårlig i Irland. Men jeg kjenner fortsatt at jeg har få turneringer under beltet. Det bruser litt mer i blodet når jeg spiller enn jeg liker. Før gikk alt på rutine, nå er jeg mye mer spent i kroppen. Men det kommer til å legge seg etter hvert som jeg får spilt mer, forklarer Bjørnstad.

38-åringen har selskap i feltet av Jarand Ekeland Arnøy denne uken. Bergenseren åpnet med en runde på én over par og deler 38.-plassen. Arnøy er imidlertid allerede kvalifisert til andresteget takket være andreplassen i Irland forrige uke, men deltar i Østerrike for treningens skyld.

Europatourkvalifiseringen består av tre kvalifiseringssteg. Førstesteget spilles på åtte forskjellige baner rundt om i Europa. Forrige uke prøvde Aksel K. Olsen, Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Anders Ellingsberg, Sander Stavnar og Vetle Marøy seg i Skottland og Tyskland, og det endte med skuffelse for alle.

I tillegg til Bjørnstad i Østerrike skal også Kristian Krogh Johannessen, Anders Kristiansen, Kevin André Wright og Torbjørn Johansen også prøve seg i førstesteget de neste par ukene.

Steg 2 spilles Spania i starten av november, og hit er både Eirik Tage Johansen og Jarand Ekeland Arnøy allerede kvalifisert. 

Finalen av europatourkvalet har i en årrekke blitt spilt på PGA Catalunya Resort, men er nå flyttet til Lumine utenfor Barcelona. Når hele kvalifiseringen er ferdigspilt, er det bare 25 av totalt 1500 spillere som har kommet seg gjennom det trange nåløyet og til European Tour 2018.

Leaderboard