På grunn av uvær på torsdagens åpningsrunde fikk Ventura bare fullført 15 hull. Der lå han én over par og tre slag utenfor cutgrensen. Fredag var det heldigvis helt andre takter fra 25-åringen.

Ventura fullførte restene av åpningsrunden med to birdies på morgenkvisten for å komme seg til én under par og 69 slag – akkurat på cutgrensen.

På andrerunden falt han imidlertid utenfor cuten igjen da han var én over par etter 13 hull, men da brettet han opp ermene og klinte til med fire birdies på rappen. På hull 18 hadde han ny mulighet for birdie, men treputtet i stedet for bogey. Den kunne bli skjebnesvanger for Ventura, som måtte bite negler i flere timer for å se om han klarte cuten idet resten av feltet fullførte sine runder.

Da dagen var omme, var Ventura heldigvis fortsatt innenfor cutgrensen – med ett slags margin.

Ventura deler nå 64.-plassen på tre under par sammenlagt, 43 plasser over der han startet dagen. Han ligger syv slag bak lederne Tom Hoge, Si Woo Kim, Billy Horschel og Talor Gooch og fem slag bak topp-10.

Ifølge pgatour.com er det jernslagene som har vært Venturas styrke så langt – helt motsatt av hva som har vært tilfellet tidligere denne sesongen: Han har vært 13. best i feltet på innspillene. På utslagene har han vært midt på treet, mens han ligger foreløpig nær bunnen av listen i nærspillsstatistikken.

Etter en knalltøff start på sin debutsesong på PGA-touren har Ventura slått tilbake og klart cuten i tre av fire PGA Tour-turneringer i sommer, med topp-21-plasseringer i begge turneringene han klarte cuten. Når han har prøvd seg på Korn Ferry Tour (nivå 2), har han levert varene med en fjerdeplass, en åttendeplass og en 49.-plass.

Ventura ligger for tiden på 159.-plass på PGA Tours poengliste FedEx Cup. Det er vanligvis de 125 beste ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på verdens mest lukrative golftour i ett år, men på grunn av korona-situasjonen blir det heldigvis for Ventura ingen opp-og nedrykk til og fra PGA-touren i høst. Han er med det sikret kortet i minst en sesong til.

Ettersom Ventura høyst sannsynlig ikke klarer topp-125 på FedEx Cup, betyr det at ukens turnering vil bli hans siste for sesongen. Fra neste uke starter nemlig sluttspillet, der Viktor Hovland vil være tilbake i aksjon igjen.

Leaderboard