Det er ikke bare Tiger Woods og Phil Mickelson som jevnlig viser at den eldre garde kan briljere på PGA-touren. Stewart Cink kommer rett fra en meget respektabel 12. plass i The Masters, hvor han spilte sammen med Viktor Hovland på tredjerunden, og leker seg foreløpig på Harbour Town Golf Links i South Carolina.

 

 

Cink vant sin første turnering i 1997, det samme året som Viktor Hovland og Colin Morikawa ble født. Sistnevnte går ut i lederball sammen med Cink søndag, fem slag bak.

 

 

Sterkt startfelt

Det var knyttet litt usikkerhet rundt hvor mange av de største stjernene som skulle spille RBC Heritage, da spillere gjerne tar en ukes fri i begge ender av The Masters. 

Spillere som Dustin Johnson, Will Zalatoris, Cameron Smith, nevnte Morikawa, Matt Fitzpatrick og Webb Simpson er noen av kanonene Cink foreløpig er en del hakk bedre enn.

Vunnet to ganger tidligere

Om ikke fem slags ledelse hadde gjort Stewart Cink til storfavoritt søndag kveld, hjelper det at han har vunnet turneringen (MCI Classic og MCI Heritage den gang) to ganger tidligere, i 2000 og 2004.

Kontroversiell dommeravgjørelse

Det er fort gjort å måtte klø seg litt i hodet av golfreglene til tider. Lørdag kom det mange nye tilfeller av sår hodebunn.

Si Woo Kim slår en nydelig putt fra utsiden av green, som legger seg på hullkanten. Både han og spillepartner Matt Kuchar mener at ballen er i bevegelse, som fører til at Kim ikke adresserer ballen. Etter ett helt minutt ruller ballen over kanten, og spillere, tilskuere og caddier bryter ut i latter. Gleden ble kortvarig, da en dommer raskt var på plass og gjorde det klart at Kim skulle slått i putten etter ti sekunder, og at det ville bli lagt til et slag på scoren hans. Det var mildt sagt lite populært.

 

 

Avslutningen av RBC Heritage kan du følge på Eurosport Norge og discovery+ fra klokken 21:00.

LEADERBOARD

*Neste uke er Viktor Hovland og Kristoffer Ventura tilbake i sving, i lagturneringen Zurich Classic i New Orleans.