Kinhult, som ofte har konkurrert mot de beste norske amatørene i internasjonale turneringer, får denne uken bryne seg på Europas ypperste proff-elite.

Det kunne ikke ha gått stort bedre enn det har gjort så langt i Nordea Masters på PGA Sweden National. Med en åpningsrunde på fem under par gikk Kinhult rett i tet etter første runde, og etter halvspilt turnering deler han fremdeles ledelsen med den 26 år gamle landsmannen Jens Dantorp.

– Jeg er godt fornøyd med scoren og hvordan jeg ligger an i turneringen. Dagens runde var mer solid fra tee til green, men selv om jeg satt to lange putter var ikke puttingen like bra som på førsterunden. Det er veldig spesielt å spille på Europatouren, og dette er kun min andre turnering på dette nivået. Å gjøre det på hjemmebane her i Sverige gjør det desto mer spesielt, sa Kinhult til europeantour.com fredag.

Kinhult gikk nylig til topps i den prestisjetunge amatørturneringen Lytham Trophy i England, og vant også en av verdens største juniorturneringer, Junior Invitational i USA forrige måned – der norske Kristoffer Reitan var blant konkurrentene.

Reitan, som har spilt side om side med Kinhult flere ganger, er ikke overrasket over at kompisen nå leder i Sverige. 

– Marcus Kinhult er en utrolig stabil spiller. Det som er overraskende er at dette er første gang han leder en europatour!, sier Reitan til Norsk Golf.

Det unge supertalentet virker slett ikke preget av situasjonens alvor, og understreker at han ikke syns det er noe annerledes å spille blant proffene.

LEADERBOARD