Etter å ha kjempet i toppen etter halvspilt turnering, ble det en tung dag i regnet for Espen Kofstad i Danmark lørdag. Med 49. plass som utgangspunkt for søndagens fjerde og avsluttende runde avsluttet han med sin tredje 68-runde denne uken.

28-åringen fra Oslo gjorde seks birdies, en bogey og en lei dobbelbogey på det siste hullet. Det førte ham 23 plasser oppover leaderboardet til delt 26. plass.

– Bedre i dag, men ikke min uke dessverre. Fornøyd med å klatre litt på leaderboarden etter gårsdagens fryktelige runde. Upwards & onwards, skriver Kofstad på Facebook.

26. plass ble det også på Eirik Tage Johansen etter å ha avsluttet turneringen tre birdies, like mange bogeys og resten par.

Kristian Krogh Johannessen, som klarte sin første cut på seks forsøk denne sesongen, delte 65. plassen.

Made in Denmark Challenge var den nest siste turneringen før deadline for Olympiatoppens OL-uttak til Brasil. Kofstad, som har vært en av årets største klatrere på verdensrankingen, har med tre topp-5-plasseringer på Challenge Tour i år spilt seg med i kampen om en OL-billett. Men han trenger minst en andreplass i neste ukes turnering i Slovakia.

Kofstad ligger på 14. plass på Challenge Tours pengeliste med 35 193 innspilte euro. Det er topp-15 ved sesongslutt som sikrer europatour-kortet neste år.

Leaderboard