Både Eirik Tage Johansen og Kristian Krogh Johannessen kan sannsynligvis belage seg på å spille Challenge Tour neste år. De fem beste på Nordic League ved sesongslutt rykker nemlig opp til Europas nest høyeste nivå, og slik det ser ut nå kan begge de norske håpene være blant dem.

I forkant av ukens turnering ligger Krogh på tredjeplass på rankingen, rett foran sin Team Norway-kollega fra Stavanger.

Det var også Krogh som startet best i Uppsala ved å gå rett opp i ledelsen etter første dag. Da han falt til en delt 17. plass (-5) med sin 72-runde lørdag, tok imidlertid Tage ansvar og spilte seg kraftig opp.

Med 68 slag var siddisen blant feltets beste på dag to, og når én runde gjenstår deler han femteplassen på syv under par.

Svenske Richard Petterson leder turneringen på -11.

LEADERBOARD

Før turneringen

Sliten Krogh klar for siste innspurt

Det begynner for alvor å dra seg til i Nordic League-innspurten. Den ferske proffen Kristian Krogh Johannessen (20) har Challenge Tour-kortet halvveis i lomma.

Krogh, som har rukket å vinne to  ganger i år, ligger på en tredjeplass på Nordic League Order of Merit med 33 433 innspilte euro. Bare noen hundrelapper bak ham ligger Team Norway-kollega Eirik Tage Johansen på fjerdeplass.

Dermed ligger to norske spillere an til å sikre seg en Challenge Tour-billett for 2016. Det er topp-5 på pengelisten etter Race To Himmerland 3. oktober som avanserer til Europas nest øverste herretour.

Denne uken spilles GolfUppsala Open, en halvtime nord for Stockholm. Det er årets tredje siste turnering på Nordic League.

Krogh Johannessen medgir at det er vanskelig ikke å tenke på hvor bra han ligger an.

– Det er klart man tenker på det når man ligger topp-3 på Order of Merit med tre turneringer igjen. Det er ikke til å unngå! Jeg satte meg en veldig ambisiøs femårsplan da jeg ble proff. Det første målet på den var å ende topp-5 på Nordic League i år. Om fem år er målet å kvalifisere meg til OL i 2020, forklarer Drammen GK-spilleren til Norsk Golf.

– Føler du deg moden for Challenge Tour-spill allerede neste år?

– Jeg ligger bra an på Order of Merit, men mener jeg fortsatt har mye mer inne. Jeg har spilt Norwegian Challenge et par ganger, og jeg ble ikke skremt av nivået jeg så på spillerne der. De beste spillerne på Nordic League gjør seg ikke bort på Challenge Tour. Hovedforskjellen er at bredden på Challenge Tour er så mye større. 

Krogh er nå inne i sin tolvte turneringsuke på rad. Det tar på – spesielt når så mye er på spill.

– Jeg er ganske sliten nå. Jeg føler det har sklidd litt ut de siste par ukene. Spillet har ikke vært helt det samme, og forrige uke misset jeg cuten for første gang på lenge. Det har vært deilig med noen dager hjemme i Norge nå og trent litt, forklarer han til Norsk Golf.

Vi gikk med han under onsdagens innspillsrunde på Söderby GK, sammen med Christian Aronsen (Miklagard GK) og Ole Berge Ramsnes. Hans strategi for fredagens åpningsrunde er såre enkel.

– Det er bare å kline til med birdies!