Tommel opp

Jordan Spieth – Dette var den ellevte runden hans under par på Augusta av 17 mulige. Tok godt vare på muligheten da vindet roet seg på siste ni og klinket til med syv under par på siste elleve hullene. Det resulterte i 66 slag (-6) og ledelse etter første runde i Masters for tredje gang på fem år. En maskin.

 

Tommel ned

Sergio Garcia – Fjorårsmesteren har vært på Augusta 19 ganger tidligere og gjorde kardinalfeilen på hull 15. Etter først å ha slått innspillet i vannet droppet spanjolen og slo nye fire baller i dammen kort av green, før El Nino til slutt gjorde up and down for 13 slag. Dermed tok han over rekorden som landsmann Garrido hadde fra 1998 på det samme hulletmed 11 slag, og tangerte rekorden for flest slag på et hull på Augusta. Nest sist med ni over par og en soleklar tommel ned. (Se Garcias mareritt på hull 15 her.)

 

Tommel opp

Tony Finau – Amerikaneren gjorde hole-in-one på par 3-konkurransen for så å få venstre ankel ut av ledd i feiringen. Poppet ankelen tilbake, tok MRI-undersøkelse torsdag morgen som heldigvis var positiv, og signerte noen timer senere for fire under par og 68 slag i sin aller første konkurranserunde på Augusta. Hvem hadde trodd at han skulle ligge på delt andreplass etter den opptakten til turneringen?

 

Tommel ned

Jason Day – Det er alltid store forventninger til den tidligere verdenseneren, men jernspillet hans i årets sesong har ikke vært så skarpt som det bør være. Det visste seg å være tilfellet igjen på torsdag, og Day skuffet på åpningsrunden. Han var fire over par etter ti hull, og klarte bare å redde det inn til en +3-runde. Kun én gang på syv forsøk har Day gått under 70 slag på første runden, og nå blir det en laaang vei opp. 

Tommel opp

Doug Ghim – Den unge amatøre som ble nummer to i U.S. Amateur, fikk det tøft til å begynne med og var fire over par med seks hull igjen å spille. Så fulgte eagle på hull 13, bogey på 14, birdie på 15, før han avsluttet med å senke innspillet på siste hullet fra 162 meter! Even par og topp 25 på Augusta, tommel opp til den avslutningen! (Se slaget her)

Tommel ned

Justin Thomas – Till tross for god form ville det seg ikke helt for verdenstoeren. Har fortsatt aldri gått en runde på 60-tallet på Augusta og er etter torsdagens 74-runde runde hele åtte slag bak Spieth. Amerikaneren var én under par etter tolv hull, men avsluttet tre over par derfra og inn. Det meste noen har vært bak etter 18 hull for så å vinne, er faktisk på syv slag: Nick Faldo i 1990 og Tiger Woods i 2005. Thomas må dermed gjøre noe ingen andre noensinne har gjort for å ikle seg jakken.