At golfgudene kan være brutale har vi alle erfart. Få spillere har imidlertid hatt et så smertefullt møte med dem som Tim Hart.

Under helgens avslutningsrunde av en PGA Tour of Australasia-turnering i Australia, behøvde han bare en bogey på avslutningshullet for å vinne med to slag. Da hooket han utslaget med driveren milevis out-of-bounds.

Det resulterte i en trippelbogey og en score på «bare» 61 slag, ni under par. Dermed måtte han ut i omspill mot tyskeren David Klein.

Og du kan jo gjette hvordan det gikk.

Hadde jeg visst at jeg ledet med tre slag, hadde jeg kanskje dratt opp toerjernet

Tom Hart

Klein gjorde birdie på det første omspillshullet, og sørget for at tragedien ble fullendt for Hart.

– Etter å ha slått så bra med driveren, hadde jeg min dårligste sving hele uken akkurat der, sier Hart til golf.com om utslaget, som kostet ham 59-runden – og seieren.

Han nekter likevel for at han er bitter etter runden.

– Det er lett å være skuffet, men dersom noen sa til meg før runden at jeg kom til å ende i omspill etter å ha startet dagen på 20. plass, hadde jeg tatt det i mot. Selv på 18. tee tenkte jeg ikke så mye på å bryte 60-tallet. Jeg ønsket bare å spille aggressivt fordi jeg ikke hadde sett leaderboardet ennå, og jeg ønsket å fortsette å gi gass.

– Hadde jeg visst at jeg ledet med tre slag, hadde jeg kanskje dratt opp toerjernet, konstaterer Hart.

– – –

En langt mer kjent spiller som har vært smertefullt nære på å gå en 59-runde, er Phil Mickelson. Slik så det ut da han puttet for en 59-runde i Phoenix Open for tre år siden: