Denne uken har PGA Tour´en forflyttet seg til klassiske Harbour Town Golf Links i Hilton Head, South Carolina.

Troy Merritt startet med en rutinemessig 69-runde torsdag, før han virkelig fant flyten på fredagens runde. Et bogeyfritt scorekort med 10 birdies er slett ikke hverdagskost selv på dette nivået, og Merritts 61-runde var god nok til å tangere banerekorden. 

Med 12 under par totalt har han skaffet seg en luke på fire slag ned til Matt Kuchar og John Merrick, som deler andreplassen på åtte under. 

Merritt var naturligvis godt fornøyd etter runden, men understreket samtidig at han har en god del jobb å gjøre før seieren er i boks.

– Vi er bare halvveis i turneringen, og jeg har skaffet meg en liten ledelse på noen virkelig gode spillere. Nå prøver jeg bare å nyte øyeblikket og ha det gøy, så får vi heller legge sammen scorene til slutt, sa han til golfchannel.com.

Mange av de største stjernene valgte å stå over ukens turnering, men Masters-vinneren Jordan Spieth er med i startfeltet. Etter en travel uke med mange mediaoppdrag, var det ikke så overraskende at Spieth leverte en middelmådig 74-runde første dag.

På fredag ble det imidlertid andre boller.

Spieth kunne fortelle at han oppdaget noe i oppstillingen før runden, som virkelig hjalp ham å finne tilbake til godspillet fra forrige uke. Med ni under par på andrerunden gjorde han et solid byks oppover resultatlisten, og etter halvspilt turnering deler han syvendeplassen på -6 totalt.

LEADERBOARD