Tutta delte førsteplassen på leaderboardet etter å ha klinket til med sin beste runde i år (-8) torsdag. Dermed skaffet hun seg et perfekt utgangspunkt for å ta sin første seier på to år. Den forrige seieren kom i nettopp denne turneringen.

Etter fredagens andre runde befinner hun seg nå på delt 10.-plass, tre slag bak lederne Lexi Thompson og Alena Sharp. Tutta gjorde fire birdies, tre bogeys og resten par på sin 71-runde (-1).

Formen hennes har vært gryende de siste ukene, og på de fem siste turneringene står hun med tre topp-10-plasseringer – med en delt 26.-plass som dårligste resultat. Hannes beste plassering så langt i år er tredjeplassen i majoren ANA Inspiration.

Juni er for øvrig ikke et dumt tidspunkt å prikke inn formen på. Om noen få uker er det duket for årets andre major, PGA Championship.

Suzann Pettersen har gjort flere endringer i teamet sitt denne sesongen. I tillegg til allerede å ha byttet caddie to ganger har hun også skiftet trener fra Butch Harmon til spanjolen Jorge Parada. 

Leaderboard