Tutta på 10. plass da Ko vant årets første major

Tidlige bogeys ødela for Suzann Pettersen da Lydia Ko skrev historie igjen i ANA Inspiration.

Oslo-spilleren startet søndagens avslutningsrunde på delt 7. plass, kun tre slag bak teten, og med håp om å utfordre om karrierens tredje majortriumf.

Da Tutta åpnet søndagen med birdie på åpningshullet, ble luken umiddelbart krympet til to slag. Dessverre fulgte hun opp med to bogeys like etter. Hun fulgte opp med seks par, før dagens andre birdie kom på hull 10. Nok en gang ble birdies dessverre fulgt opp av en bogey. Med seks par og en birdie på de siste syv hullene, signerte hun for en runde på par – hennes dårligste runde hele uken.

Det holdt til delt 10. plass, fem slag bak verdensener Lydia Ko, som sikret seieren i en dramatisk innspurt. Ko avsluttet uka med birdie. Det ga henne ett slags seier over Charley Hull og In Gee Chun. Da tre hull gjenstod av runden, så det ut til at thailenderen Ariya Jutanugarn skulle cruise inn til seier. I stedet avsluttet hun med tre bogeys på rad. Dermed skulle Lydia Kos avsluttende 69-runde bli akkurat nå.

Lydia Ko er nå tidenes yngste innehaver av to LPGA-majors (18 år, 11 måneder og ni dager). Det er hennes 12. LPGA Tour-seier og hennes andre for sesongen. Hun vant Kia Classic i California for bare en uke siden.

– Det er fantastisk. Jeg har egentlig aldri spilt bra på denne banen før, så å vite at jeg kan spille bra på en bane, uten å ha gjort det tidligere, gir meg mye selvtillit. Dette kommer til å stå igjen som et av høydepunktene i karrieren min, sa Ko etter runden.

For Tutta sin del var dette hennes tredje topp-10-plassering på fem turneringer i år, og hennes 7. topp-10-plassering i årets første major.

Neste LPGA-turnering, LOTTE Championship på Hawaii, går av stabelen 13. april.