Etter å ha åpnet turneringen forrykende med en fourballrunde på ti under par torsdag(!), etterfulgt av en solid runde på tre under par i det vanskeligere foursome-formatet fredag, fløt det ikke like godt for de gamle Oklahoma State University- og landslagskameratene i lørdagens tredjerunde.

Takket være fire under par på de siste ni hullene klarte de likevel å sørge for å ha fortsatt føling til toppen, og deres 68-runde gjør at de nå deler fjerdeplassen på 17 under par, to slag bak de sør-afrikanske lederne Louis Oosthuizen og Charl Schwartzel.

– Det var tøft i dag. Vi hadde ikke helt spillet og fikk ikke så mange gode birdiesjanser. Men vi har fortsatt en mulighet i morgen, og vi er ikke så langt unna, sa Kristoffer Ventura til Eurosport etter runden.

– Jeg er litt mentalt utslitt i dag, konstaterer Ventura, mens Hovland nikker enig ved siden av.

Hovland sier det var de tøffeste vindforholdene så langt denne uken, og kombinert med steinharde greener var det vanskelig å slå innspillene nærme nok.

– Når forholdene er så tøffe som de er i dag, kan man slå masse bra slag som likevel ender 10-15 meter unna hullet. Det handler bare om å være tålmodig, så forhåpentligvis får vi de sprettene vi trenger i morgen, sier Hovland.

Vi minner om at selv om Zurich Classic of New Orleans er en lagturnering, gir den spillerne som vinner, ett års forlenget arbeidstillatelse på PGA-touren.

Viktor Hovland er allerede sikret dette i to sesonger fremover etter seieren i Mayakoba Golf Classic i fjor, men har nå mulighet til å klatre helt til topps i prestisjetunge FedEx Cup. For Ventura sin del er det imidlertid enda mer på spill. En seier for ham vil bety at han ikke lenger behøver bekymre seg for å kjempe mot den tøffe topp-125-grensen i FedEx Cup.

Slik han er plassert akkurt nå, ligger han imidlertid «bare» an til å klatre 19 plasser opp til 110.-plass.

(Artikkelen fortsetter under)

Det var Kristoffer Ventura som åpnet lørdagens birdiekonto for det norske laget på hull 2 etter å ha slått seg helt opp til greenområdet på to slag på par 5-hullet. På de neste hullene skulle det imidlertid gå tråere, og den kraftige vinden bidro til at birdiemulighetene havnet litt for langt unna hele veien.

På hull 9 måtte de attpåtil signere for sin første fourball-bogey denne uken etter at Viktor Hovland slo utslaget i vannet, samtidig som Ventura ikke maktet å gjøre up-and-down fra utenfor høyresiden av green.

De slo imidlertid umiddelbart tilbake med to birdier på rappen fra henholdsvis fire og tre meter på hull 10 og 11 – begge signert Viktor Hovland – før det igjen ble en strekning med hull med litt kjedelig par-golf.

Heldigvis klarte de å avslutte med stil for tredje dag på rad: først klistret Ventura utslaget fra 175 meter inntil pinnen på hull 17 for en viktig birdie, før han rullet i en meget viktig syvfots-putt for birdie på det avsluttende par 5-hullet for å få scoren ned til 68 slag.

Søndag er det duket for foursome igjen, hvor scorene potensielt kan svinge mye fra hull til hull. 

Ventura og Hovland slår ut klokken 19.33 norsk tid. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV.

Leaderboard