Ventura fulgte opp sin åpningsrunde på 68 slag med en blytung 75-runde fredag, bestående av tre bogeys, to dobbelbogeys, fire birdies og resten par.

Dermed falt han til -1 sammenlagt for turneringen og misset cut med tre slags margin.

Sungjae Im fra Sør-Korea leder turneringen med -11.

The American Express var Venturas niende turnering for sesongen. Etter en knallstart på sesongen med en 7.-plass og 6.-plass i sine tre første turneringer, hans beste plasseringer så langt på PGA-touren, står han nå med misset cut i fem av sine seks siste turneringer.

 

– – –

Fra runde 1

Med en åpningsrunde på fire under par ligger den 25 år gamle norsk-meksikaneren helt oppe på delt 15.-plass etter sin første runde i 2021.

Det var det nok ikke mange som hadde sett for seg en time ut i runden hans.

Halvveis i front-nine var Ventura nemlig tre over par etter å ha startet runden med tre bogeys på rappen. På imponerende vis klare han likevel å komme seg til par ved runding, takket være birdier på hull 6, 7 og 9.

Deretter fortsatte han der han slapp med en eagle på 338 meter lange hull 4 (!), etterfulgt av en birdie på det påfølgende par 5-hullet.

Ventura gjorde dagens fjerde bogey på hull 13, men det skulle også bli hans siste for dagen. Han tok det tapte slaget umiddelbart tilbake med birdie på 14, før runden ble avsluttet med stil med en birdie på hull 18.

Dermed gikk Ventura de siste 13 hullene på hele syv under par, og han ligger nå fire slag bak lederen Brandon Hagy.

The American Express spilles på La Quintas to baner Stadium Course og Nicklaus Course. Ifølge torsdagens scorer spilles Nicklaus-banen noe lettere.

PGA Tours statistikk-tjeneste «ShotLink» er kun til stede på Stadium Course denne uken. Derfor ble det ikke registrert nøyaktig «strokes-gained»- og slag-for-slagstatistikk fra Venturas åpningsunde

Les også: Ventura: – Hvis jernslagene mine blir bedre, er det ingenting som kan holde meg tilbake

Tallene som er tilgjengelig for runden hans, gir likevel en indikasjon på hvilke deler av spillet som var best: han var solid fra tee (T15 i presisjon og T33 i gjennomsnittlig slaglengde), stabil på innspillene (T46 i greentreff), han var en av feltets aller beste spillere med putteren i hendene (T6 i antall putter per greentreff), men reddet par kun én av de fem gangene han bommet greenen på innspillet.

Ventura tar fatt på andrerunden klokken 20.10 norsk tid. Da er det Stadium Course som står for tur.

 

 

Leaderboard