Ventura sikret seg en plass i startfeltet med å vinne kvalifiseringen på Auburn Hills Municipal GC med en knallsterk 67-runde. Torsdag debuterte han på Web.com Tour – nivået rett under PGA-touren.

Dessverre ble det en tung start på turneringen for Ventura på Crestview CC i Kansas, som ligger cirka 20 mil nord for der han nettopp fullførte fire års studier ved Oklahoma State University.

Han signerte for en åpningsrunderunde på 75 slag, +5 sammenlagt og tre slag bak cutstreken.

Fredag fulgte han opp med en mye bedre runde. Med tre birdies, like mange bogeys og resten par endte han på par for dagen. Dessverre var det ikke nok til å komme seg på riktig side av cuten. Han misset helgespillet med fire slags margin.

Etter to års seierstørke på college løsnet det for Ventura på slutten av årets sesong med seier i storturneringen Big 12 Championship. Han var også med på å vinne det avsluttende NCAA-mesterskapet, og for to uker siden mottok han invitasjon til å delta i neste ukens PGA Tour-turnering Quicken Loans National i Maryland 28. juni.

Henrik Bjørnstad er den eneste nordmannen som har spilt fast på Web.com Tour, som er nivået under PGA-touren. Den gang het touren Nationwide Tour, og det var herfra han kvalifiserte seg til spill på PGA-touren i 2010. I ettertid er Joakim Mikkelsen og Andreas Halvorsen de eneste norske spillerne som har fått muligheten til å prøve seg på dette nivået.

Leaderboard Wichita Open