I skrivende stund er det Aksel K. Olsen som leder i klubbhuset på Borre GK. I dameklassen er hans klubbkollega Marthe Wold på andreplass, ett slag bak Sandra Nordaas (Drøbak GK). Hun kjappet seg inn i klubbhuset med en sen birdie før spillet ble avblåst for dagen på grunn av tordenvær.

– Det var veldig deilig å rekke og bli ferdig. Jeg spilte solid golf i dag, men jeg hadde lyst til å bli ferdig da jeg så de mørke skyene kom. Vi hørte det begynne å tordne da vi var på hull 17, og begynte å kjappe oss. Hornet gikk akkurat i det vi kom oss ut på hull 18, så da kunne vi heldigvis fullføre!, smiler Nordaas til Norsk Golf etter å ha levert et scorekort på tre under par.

Dagens navn på Borre var imidlertid Aksel K. Olsen. Han klinket til med en åpningsrunde på seks under par, og leder med ett slag over Ålesund GKs Daniel Øverås.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Sandra Nordaas leder i dameklassen med en åpningsrunde på tre under par. (Foto: Benjamin A. Ward)

Stavanger GK har hele åtte herrespillere og tre damer i feltet denne uken. Dermed bør det ikke komme som noen overraskelse at de også har to navn i toppen.

Mens mange klubber kanskje har toppen to eller tre elitespillere, er vi 10-15 spillere på Stavanger GK som kan få bra matching mot hverandre «any day»

Aksel K. Olsen

– Vi har alltid hatt mange ivrige juniorer og et veldig bra utviklingsmiljø. Alle drar hverandre fremover og pusher hverandre til å bli bedre. Mens mange klubber kanskje har toppen to eller tre elitespillere er vi 10-15 på Stavanger GK som kan få bra matching mot hverandre «any day», forklarer Olsen til Norsk Golf.

For han er planen for morgendagen enkel: Mer av det samme. Under åpningsrunden rullet han i hele åtte birdieputter på vei til sin 67-runde.

– Jeg slo VELDIG bra med jernene i dag, og satte de puttene jeg måtte senke. Det var en veldig kjekk opplevelse. Det var min laveste runde på en god stund, forteller Olsen.

​Han sier fortsatt presise jernslag blir nøkkelen om han skal stå på toppen av pallen på søndag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hull 8 (bildet) og 17 var stengt under åpningsrunden på grunn av oversvømmelse i fairway. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Andreslagene er det mest krevende på denne banen. Greenene er veldig ondulerte, og er du litt «off» får du mange lange putter og krevende chipper, sier Olsen som berømmer Borre GK for jobben de har gjort med banen.

Innspilsrundene har vært preget av mye regnvær. Olsen beskriver onsdagens forhold som «helt krise», men takket være solskinn og iherdig arbeid fra banemannskapet ble banen likevel spillbar i tide (med unntak av hull 8 og 17 som ble stengt hele dagen på grunn av oversvømmelse av fairway).

– Jeg er veldig imponert over hva Borre har fått til. Banen spiltes veldig bra i dag, sier Olsen til Norsk Golf.

 Jeg er ganske imponert over hvor bra banen har blitt, med tanke på hvor mye det regnet i går

Marthe Wold

Det er hans klubbkollega og på andreplass i dameklassen, Marthe Wold enig i.

– Greenene var tørre og fine, og selv om det ikke var mye rull i fairwayene var de absolutt spillbare. Jeg er ganske imponert over hvor bra den har blitt, med tanke på hvor mye det regnet i går.

Mens Olsen vartet opp med et birdieshow, beskriver Wold sin egen runde som litt kjedelig.

– Jeg var stødig, det var i grunn ikke så mye som skjedde. Jeg holdt meg i spill, traff fairways, greener og hadde stort sett to putter. Jeg er godt fornøyd med scoren, oppsummerer Wold dagen.

Frustrert tittelforsvarer

Viktor Hovland (Drøbak GK) og Mariell Bruun (Larvik GK)  er regjerende mestere i NM, og er også tippet av Norsk Golfs lesere til å forsvare seieren på Borre. 

Mens Mariell Bruun er godt i gang med en under par og delt tredjeplass, måtte en frustrert Hovland ta til takke med en over par og foreløpig 24. plass.

Viktor Hovland hadde en frustrerende dag på jobb. Her kaster han kølla på bagen etter et slurvete innspill. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

– Det var en ganske tung dag. Jeg hadde en dårlig start, og klarte ikke å hente meg helt inn igjen. Jeg var frustrert der ute. De hadde satt opp banen ganske tøft i dag. Flaggplasseringene var så vanskelige som de kan være, men det er likevel ikke så krevende her ute. Man skal gå under par her, konstaterer Hovland.

– Mange ser på deg som forhåndsfavoritt. Mener du selv at du er det?

– Det er kult at mange har tro på meg, men jeg tenker ikke så mye på at jeg er regjerende mester. Men jeg forventer at jeg kommer til å være i toppen og kjempe om seieren, sier Hovland til Norsk Golf.

– – – 

Topp-5 damer:

1. Sandra Nordaas (-3)

2. Marthe Wold (-2)

T3. Renate H. Grimstad (-1)

T3. Mariell Bruun

T3. Guro Kristin Rambjør

Topp-5 herrer:

1. Aksel K. Olsen (-6)

2. Daniel Øverås (-5)

3. Kevin Andre Wright (-3)

T4. Jonas Lønn (-2 etter 12 hull)

T4. Ofeigur Johann Gudjonsson (-2 etter 12 hull)

T4. Petter Mikalsen (-2 etter 9 hull)

– – –

Leaderboard damer

Leaderboard herrer