Han har innrømmet at han er sliten. Og at oppskriften til en ny topplassering handler mer om mat og søvn enn terping på rangen akkurat nå.

I en slik kontekst leverte Viktor Hovland en ny mesterlig runde på PGA-touren lørdag.

14 av 18 greener

24-åringen fra Ekeberg bokførte en bogeyfri runde med tre birdier og resten av hullene på par. Underveis traff han 14 av 18 greener, over halvparten av fairwayene og var bedre enn feltet på greenene.

Kort oppsummert: Hvis dette er en sliten Viktor, er det bare å glede seg til at gutten har fått sovet ut og spist seg tilbake i vinnerform.

For også denne helgen kan ende med en ny topp-10 plassering.

Når Viktor Hovland slår ut på sisterunden i Valspar Championship søndag, er han fem slag bak kvintetten som deler sjetteplassen på -11. Med runder på 69, 70 og 68 slag har nordmannen lagt grunnlaget for nok en god turnering.

Med en vaskeekte «Hovland-søndag» kan det bli enda hyggeligere enn det.

Etter et tøft turneringsprogram, med imponerende plasseringer i Arnold Palmer Invitational og The Players Championship – i tillegg til en sterk Florida-varme å slite med – er det en nedkjørt Hovland som kjemper for å holde rundene under par.

Men det klarer han. Og lørdag var det egentlig bare putteren som forhindret ham fra en ny monsterrunde.

Kontroll over ballen

– Det positive i dag var at jeg slo ballen godt. Jeg følte at jeg hadde kontroll over golfballen, og det er nice, og en bogeyfri runde er alltid bra. Men det skulle gjerne ha vært et par slag bedre, sier Viktor Hovland til Eurosport.

Noen putter ble for korte, andre danset på hullkanten. I tillegg til den fysiske påkjenningen, ble det en mental utfordring for verdenstreeren.

– Det er ikke lett, men jeg prøver jo hele veien å gjøre justeringer. Jeg leser puttene bra, og jeg må bare få dem fram for å gi meg selv en sjanse. Og når jeg gjorde det, så var de nærme, men de gikk jo ikke i. Putting er mye tilfeldigheter, og det var ikke den (heldige) dagen i dag. Vi får håpe at de ruller i hullet i morgen, oppsummerer han.

For også Hovland ser muligheten for en ny topplassering på Innisbrook Resort.

– Jeg skal jobbe litt på greenene, men for det meste slappe av. Og får jeg ting til å rulle i morgen, kan jeg klatre mye og redde inn en fin turnering. Og så satser vi på at det kanskje blåser opp litt på ettermiddagen i morgen, så avstanden ikke blir for stor til toppen.

Her er leaderboarden