– Nå er fokuset på kapitalinnhenting fra medlemmene våre. Det har vært en fantastisk giverglede. At vi har samlet inn 400 000 kroner på en måned, viser bare at folk har veldig lyst på en ny golfbane, sier Per Åke Evjestad, leder i Lærdal Golfklubb i et intervju med sognavis.no.

Lærdal GK ble stiftet i 2000, og sekshullsbanen har vært den eneste golfbanen i indre Sogn. Banen har imidlertid vært stengt etter at avtalen med grunneierne gikk ut oktober 2019, og klubben arbeider for tiden med et prosjekt om å bygge en ny nihullsbane.

Reguleringsplanen pågår for tiden hos kommunen, og klubben håper godkjenning er i boks til sommeren. Lærdal GK har gitt Svein Drange Olsnes oppdraget med å tegne banen. Olsnes er Norges eneste aktive golfbanearkitekt og har blant annet tegnet Solastranden og Haugaland GKs baner.

– Intensjonen er å lage en bane som ser naturlig ut og er i harmoni med eksisterende landskap og vegetasjon. Det betyr at det trengs mindre vann og gjødsel, og den står fram som en vedlikeholdsvennlig og miljøvennlig golfbane, sier Olsnes til avisa.

(Artikkelen fortsetter under)

Svein Drange Olsnes har fått i oppdrag å tegne nye Lærdal GK. (Foto: Christian Døvle/Norsk Golf)

Ifølge sognavis.no vil banen i beste fall være ferdig i første halvår i 2021. Prislappen ligger på ni millioner kroner, og i tillegg må klubben ha to millioner til maskiner og utstyr. Ifølge Evjestad vil en tredjedel av investeringssummen bli dekket av spillemidler.

Målet er å samle inn én million kroner fra medlemmene før de starter med å hente inn kapital fra næringslivet og kommunene i regionen.