«Ved å investere i en ny superdatamaskin har Callaways forsknings- og utviklingsavdeling forbedret evnen til å bruke kunstig intelligens for å designe teknologiske forbedringer i hele MAVRIK-produktserien», skriver Callaway i en pressemelding.

Så hva betyr dette egentlig?

Kort fortalt: Mer lengde, mer presisjon og bedre følelse, ifølge Callaway.

Ved første øyekast ser mye kjent ut med de nye MAVRIK-driverne og woodene. Callaway beholder den velkjente fasongen på køllehodet, den ultralette kronen i karbon og Jailbreak-teknologien, der to vertikale metallstenger på innsiden av køllehodet sørger for høyere trampolineeffekt og tilgivenhet.

På innsiden av den nye oransje overflaten skal det imidlertid være store endringer.

De nye MAVRIK-driverne, som nå avløser storsuksessen Epic, viderefører den avanserte slagflateteknologien «Flash Face» som ble introdusert i fjor – men nå i en oppgradert versjon.

Ved hjelp av superdatamaskinen hevder Callaway å ha designet et køllehode som gjør at MAVRIK presterer så tett opptil hva som er tillatt innenfor dagens regelverk, som overhodet mulig. Mens fjorårets datamaskin-teknologi konsentrerte seg om slagflaten, er en langt større del av køllehodet i årets drivere designet av datamaskinen.

Dette har krevd en ny og sterkere type titanium i slagflaten for å takle påkjenningen i balltreffet, og resultatet skal ifølge Callaway være høye ballhastigheter i kombinasjon med langt bedre lyd og følelse.

Både driverne og fairwaywoodene i MAVRIK-serien kommer i tre ulike versjoner: standard, Sub Zero og MAX, der standardversjonen er «all-rounder»-køllen, Sub Zero er for dem som ønsker mindre spinn og en mer penetrerende ballbane, mens MAX er for de som ønsker høyere ballbane og kjemper mot en slice.

Hybridene kommer på sin side i fire versjoner: Standard, lettspilte MAX, den mer kompakte Pro for de bedre spillerne, samt en egen dameversjon MAX-W.

For første gang introduserer Callaway også Flash Face-teknologien i sine jernkøller, og i kombinasjon med strategisk plasserte tungsten-vekter (wolfram) i køllehodet mener Callaway å ha designet et køllehode som gir en optimal ballbane og utsøkt følelse.

Bruken av kunstig intelligens har dessuten gjort det mulig for Callaway å optimalisere hver eneste kølle i jernsettet, slik at de korte jernene er designet for spinn og presisjon, mellomjernene er designet for hastighet og stabilitet, mens de lange jernene er designet for høy ballbane og bra lengde.

I likhet med hybridene kommer også MAVRIK-jernkøllene i tre versjoner for herrer og en dedikert dameversjon: Standard, Pro, MAX og MAX-W.

MAVRIK-driverne og fairwaywoodene lanseres over hele Europa 23. januar. Jernkøllene og hybridene lanseres 6. februar. Norsk Golf kommer tilbake med mer når vi selv har fått testet køllene.

– – –

Veilededende priser:

Drivere: 5199 kroner

Fairwaywooder: 3099 kroner

Hybrider: 2499 kroner

Jern: 7499 kroner for syv køller (stål). 8999 kroner for grafitt.