Phantom X 5 og Phantom X 5.5 er oppdateringer som erstatter de tidligere modellene med samme navn, mens nye Phantom X 11 og Phantom X 11.5 er helt nye tilskudd i Phantom-familien.

De nye køllehodene består av en kombinasjon av rustfritt stål og aluminium. Originalversjonene av Phantom X som kom i 2019, hadde det lettere og mykere aluminiumet plassert i midten av slagflaten og stålet mot kantene for å gjøre putteren mer stabil og tilgivende. Med de nye modellene er vektfordelingen endret noe, og tyngdepunktet er nå konsentrert i sålen på undersiden og baksiden.

Dette skal gjøre putterne enda mer stabile, men den største endringen er kanskje i følelsen man får i balltreffet. Med den nye slagflaten i stål vil 2021-versjonen av Phantom X ha en mer distinkt og litt hardere følelse enn foregående modeller.

«Nakken» på putteren, det vil si området der skaftet er festet til køllehodet, har også fått ny utforming, og her har man nå fått flere valgmuligheter sammenlignet med tidligere.

– Etter å ha jobbet tett på de beste spillerne i golfsporten har vi etter hvert fått god innsikt i hva de ønsker i mallet-puttere, både med tanke på hva slags metall som skal brukes, og noen små endringer i skaftet og «nakken». De nye Phantom X-modellene bygger videre på vår mest populære puttere i 2020, sier Scotty Cameron i en pressemelding.

– Utallige mennesker har bedt meg om å lage en putter lik den Justin Thomas bruker, og Phantom X 5.5. er et direkte svar på den forespørselen. Phantom X 5 har derimot et litt annerledes design på tåen og skaftet.

– Med Phantom X 11 og 11.5 har jeg klart å designe en mer kompakt og vingeformet mallet-putter, med et utseende og følelse som presterer veldig stabilt og tilgivende, avslutter den legendariske putter-innovatøren.

Scotty Cameron Phantom X lanseres 26. mars. Veiledende pris i Norge blir 4495 kroner.