Tusentalls baller har blitt slått av testpanelet. Store mengder data fra TrackMan har blitt samlet inn og analysert. Her er våre vurderinger av 15 rykende ferske drivere på markedet i 2022.

Årets heteste drivere 2022

Tourdrivere

For spillere med god kontroll og høye svinghastigheter.

Tilgivende drivere

For spillere med som søker mer lengde og stabilitet.

Draw-drivere

For spillere som søker hjelp til en liten draw – eller dempe en slice.

ANTI-Slice drivere

For spillere som vil ha maks hjelp til mer høyde og lengde – og mindre slice!

Hvordan ble testen gjennomført?

Her får du svar på de viktigste spørsmålene om årets drivertest.

Bør du teste selv også?

Ja. Bruk testen vår som verdifull veiledning. La våre testresultater, karakterer og vurderinger gi deg en dytt i riktig retning. Vi er alle forskjellige, og med en test av køllene slipper du å gjøre en dårlig investering. Dessuten er mulighetene til å skreddersy køller til akkurat din unike sving bedre enn noen gang før.

For hver kølle omtaler vi kort det mest interessante innen ny teknologi for denne modellen. Deretter får du under punktet VI SIER testpanelets samlede vurdering av køllen. Denne vurderingen baserer seg på innsikt fra testpanelet samt analyser av data fra TrackMan. Til slutt har vi også punktet FOR HVEM, som er en veiledning til hvilken spillertype driveren passer best for. Også der spiller innsikt fra analyse av data fra TrackMan en stor rolle.

Er alle drivere med i testen?

Nei. Vi har valgt å fokusere på nylanseringer for 2022. For vurdering av drivere som ikke byttes ut og fortsatt selges – for eksempel Ping, Srixon og Titleist – viser vi til tidligere tester.

Hva setter vi karakter på?

Testpanelet har gitt individuelle vurderinger på følgende tre områder, somogså underbygges med data om hvert slag på TrackMan.

Tilgivende: Opplever du at køllen er lett å slå med? Får du stabilt god ballbane? Hvor grovt straffet blir de dårlige treffene?

Følelse: Hvordan oppleves lyden i balltreffet? Hvordan føles treffet i hendene? Dessuten har vi gitt karakter i kategorien lengde. Også her er det tall fra TrackMan for alle deltakerne i testen som ligger til grunn.

Hvor gjorde vi testen?

Som i fjor ble det slått leir på Dormys varehus i Barkarby utenfor Stockholm. Et utmerket testmiljø hvor vi fikk bruke deres herlige testsenter. Hvert eneste slag i testen ble fanget opp av en TrackMan 4 som ga oss mye data om hvordan hver kølle presterte. Testpanelet er satt sammen av spillere med ulike ferdighetsnivåer og svingtyper. Årets ti spillere har handicap fra 0–25 og svinghastighet fra 76–120 mph, som innebærer slaglengder fra 165–290 meter.

OM TALLENE

Vi har brukt markedslederen TrackMan 4 i testen. Ved hjelp av avansert radarteknologi som opprinnelig brukes militært kombinert med høyhastighetskamera, måler TrackMan-enheten hvordan køllen svinges og hele ballbanen. Det samles inn mer enn 25 interessante parametere, blant annet fallhastighet, spinn, utgangsvinkel, landingsvinkel, carry og total lengde. Vi har brukt normale golfballer i premiumklassen i denne testen.

Powered by Labrador CMS