Ventura fra ledelse til 47.-plass

Korn Ferry Tour Championship er Kristoffer Venturas aller siste mulighet til å beholde PGA Tour-kortet. Da har han ikke råd til å gjøre de feilene han gjorde på slutten av torsdagens åpningsrunde.

Publisert

Turneringen er den siste av tre turneringer i Korn Ferry Tour Finals, der det er de 25 beste spillerne sammenlagt på de tre turneringene som kvalifiserer seg til PGA Tour i 2022.

Ventura starter turneringen på 83.-plass på sammenlagtlisten og trenger minst en topp 5-plassering på søndag for å kunne klatre til topp-25.

Halvveis inn i åpningsrunden så det meget lovende ut for 26-åringen, som var tre under par og i delt ledelse. Dessverre ble gleden kortvarig.

(Artikkelen fortsetter under)

Samtidig som spillerne i toppen fortsatte å rulle i birdier i et forrykende tempo, kom Ventura helt ut av rytmen med bogeyer på hull 2 og 3, hans 11. og 12. hull for dagen, etterfulgt av en dobbelbogey på hull 5. På hull 7 fikk han pyntet litt på scoren med birdie, men sluttscoren på par gjør at han må ta til takke med 47.-plass.

Det er fem slag topp-5 og ni bak lederen Trey Mullinax fra USA.

Skal han ta igjen forspranget opp til toppen, må han løfte spillet sitt til et nivå han ikke har vist på mange måneder. Ventura startet PGA Tour-sesongen i fjor høst med en 6.- og 7.-plass i sine tre første turneringer, men har siden da endt opp med 19 missede cuter på 26 forsøk på PGA-touren.

Skulle han falle ned til Korn Ferry Tour igjen, er det en tour han gjentatte ganger har demonstrert at han føler seg langt mer komfortabel på. I 2019 sikret han PGA Tour-kortet takket være to seirer og en tredjeplass på Korn Ferry Tour, og i fjor endte han topp-15 i tre av de fire turneringene han spilte på touren.

Leaderboard

Powered by Labrador CMS