Wow, for noen ungdommer!

De er bare 29 år til sammen, men holdt på å stikke av med hver sin kongepokal.

Publisert

De to 25 år gamle NM-vinnerne Tonje Daffinrud og Ole Berge Ramsnes blir nesten for eldgamle veteraner å regne når man sammenligner med dem som ga dem kamp til døra om NM-gullet.

Les også: College-kompiser vant NM

Madelene Stavnar (15) og Bård Bjørnevik Skogen (14) lå nemlig lenge an til å stikke av med hver sin kongepokal under den siste runden av NM på Skjeberg Golfklubb lørdag.

Stavnar ledet sågar før den siste dagen, og kjempet en durabelig kamp med klubbvenninne Daffinrud fra Vestfold Golfklubb. Dessverre satt ikke spillet like bra denne siste dagen som de to foregående.

– Jeg følte jeg kunne spilt bedre. På front satt ingenting. På back spilte jeg bedre, men puttene gikk ikke i, forteller Madelene til Norsk Golf.

Dermed ble det en 74-runde. 15-åringen, som forrige uke gikk helt til kvartfinalen i Europas høyeste jenteturneringer British Amateur Championship, endte dermed på tredje plass, tre slag bak Daffinrud som til slutt tok hjem kongepokalen.

– Best i verden

Tross den lille nedturen lørdag, var turneringen som også var en Nordic League-turnering, en opptur for 15-åringen.

– Det første målet var å klare cutten. Når det var gjort håpet jeg jo på en pallplass, sier Stavnar, som har ambisjonene i orden, og ordlegger seg som Suzann Pettersen gjorde da hun fortsatt var ung og lovende:

– Målet er å bli best i verden, leve av golfen og spille på LPGA.

– Hva skal til for å få til det da?

– Trening. Jeg trener golf flere ganger om dagen. Når jeg ikke er på skolen er jeg enten på golfbanen eller trener fysisk, forteller Stavnar.

Skolen det er snakk om i dette tilfellet er Wang i Tønsberg, der Stavnar hadde rukket å delta på de første par dagene av førsteklasse før NM-turneringen begynte.

Sølv til tiendeklassing

Hvor han skal gå på videregående er fortsatt åpent for det unge stjerneskuddet i herreklassen. Bård Bjørevik Skogen har akkurat begynt i tiendeklasse, og har ennå noen måneder før han må bestemme seg for hvor utdannelsen skal fortsettes.

– Jeg har tenkt på Wang eller Haugesund toppidrettsgymnas, forteller Skogen til Norsk Golf, like etter at han sikret seg en svært imponerende andreplass i NM. En andreplass som fort kunne vært en seier for 14-åringen.

For Haugaland-spilleren ledet nemlig NM med tre slag på Ole B. Ramsnes, som var ferdigspilt, med bare fem hull igjen å spille. Men bogey på 14., 16. og 17. gjorde at stillingen var lik før det aller siste hullet.

Utslaget på det 18. var perfekt, men innspillet fra i underkant av 100 meter ble noen få meter for langt, og la seg i roughen bak greenen. Chipen rullet en drøy meter forbi, og dermed måtte Skogen sette putten for å få omspill med Ramsnes. Putten strøk hullet og 14 år ung frustrasjon kom til syne på greenen.

Begynte som toåring

Ikke lenge etter er smilet på plass igjen under premieutdelingen, der Skogen deler andreplassen med Sigurd Aune fra Trondheim Golfklubb.

Det er en virkelig bragd som 14-åring. Skogen måtte få dispensasjon fra Golfforbundet for å i det hele tatt spille NM-turneringen, noe han fikk fordi han har dominert så kraftig i de yngre klassene.

– Hvordan blir man så god i golf når man er så ung?

– Trening fra tidlig alder. Jeg begynte da jeg var to og et halvt, forteller Skogen.

Og det er neppe det siste vi hører fra den karen. 

Powered by Labrador CMS