Nordic Golf League//

Arnøy sikret sin første seier på Ecco Tour

Det var Sebastian Eidsæther Syr som åpnet turneringen best, men det var Jarand Ekeland Arnøy som stakk av med seieren.

Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) stakk av med seieren i ukens Nordic Golf League.
Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) stakk av med seieren i ukens Nordic Golf League.
Publisert Sist oppdatert

Når det er nordmenn med i toppen av en Nordic Golf League-turnering er det som regel Norge mot resten av Skandinavia. Som regel er det en danske eller en svenske som vinner, men nå var det en mann med rødt, hvitt og blått flagg.

Etter tre stabile runder på 65-70-69 rundt Camiral Golf & Wellness var det bergenseren Jarand Ekeland Arnøy som stakk av med seieren.

Avslutningsrunden ble også en runde av det fargerike slaget, med seks birdier og tre bogeyer. Fana-spilleren endte på elleve under par (–11), og luken ned til de nærmeste konkurrentene ble til slutt på komfortable tre slag. Det var danskene Søren Lind og Christian Jacobsen som delte andreplassen.

Arnøy rykker dermed opp til fjerdeplass på sammenlagtlisten i Nordic Golf League.

Tidligere i uken var det en annen nordmann som imponerte i Spania. Sebastian Eidsæther Syr ledet turneringen etter å ha med en sterk 62-runde. Dessverre fulgte han opp med to 74-runder og ender på delt 13. plass.

Syr fikk også en god plassering for noen uker siden på samme tour. Han fikk delt tredjeplass i GolfStar Winter Series 2 i februar, og ligger dermed på tiendeplass på sammenlagtlisten.

Lengre ned på listen finner man også de tidligere norgesmesterne Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Mikkel Antonsen (Drøbak GK). De to havnet på delt 27. plass. Torbjørn Johansen (Miklagard GK) havnet på 49. plass.

Nordic Golf League er det tredje nivået i europeisk golf, hvor de fem beste på sammenlagtlisten vil kvalifisere seg til neste års Challenge Tour.

Powered by Labrador CMS