SOLHEIM CUP//

Åtte klare for Tuttas lag – tirsdag kan Borge slå følge

Åtte spillere ble søndag klare for det europeiske Solheim Cup-laget. Tirsdag plukker kaptein Suzann Pettersen ut sine fire siste. Det kan ende med en norsk overraskelse.

Denne gjengen – pluss fire kapteinsvalg – skal representere Europa i Solheim Cup på Finca Cortesin i september.
Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig fornøyd med laget mitt akkurat nå. Gratulerer til de åtte spillerne som har kvalifisert seg automatisk, sier Suzann Pettersen til ladieseuropeantour.com.

Den 22.-24. september er det klart for et nytt møte mellom Europa og USA i Solheim Cup, kvinnenes svar på Ryder Cup. Søndag ble de åtte første spillerne klare for kaptein Pettersen.

Blant dem, tre svensker: Linn Grant, Maja Stark og veteranen Anna Nordqvist.

En god blanding

– Vi har mye erfaring i laget, og samtidig er det flott å ha nykomlinger som Maja og Linn, som representerer Europa for første gang, kommenterer Pettersen.

I tillegg til de tre svenskene er også Celine Boutier (Frankrike), Charley Hull (England), Leona Maguire (Irland), Carlota Ciganda (Spania) og Georgia Hall (England) klare for «Team Tutta».

Alle har kvalifisert seg gjennom Solheim Cups egen poengliste eller plassering på verdensrankingen. Og kapteinen vet at hun stiller et sterkt lag.

– Vi har aldri hatt en så sterk gruppe spillere når det gjelder verdensrankingen. De europeiske spillerne har spilt godt i år og levert sterke prestasjoner på tvers av hele spekteret, sier hun.

Tirsdag ettermiddag skal Suzann Pettersen selv plukke ut de fire siste spillerne – såkalte captain´s picks.

Kunngjøringen skjer direkte på Sky Sports kl 17.00 norsk tid. Og kanskje får vi også en norsk overraskelse når Tutta gjør sine valg.

Suzann Pettersen har selv en lang Solheim Cup-historie som endte med jubel på Gleneagles i 2019. Nå kan en ny norsk spiller bli tatt ut på laget.

Borge på radaren

Norsk Golf kjenner til at Celine Borge i lang tid har vært på radaren til Solheim Cup-kapteinen og hennes visekaptein Caroline Martens.

I sin debutsesong på LPGA-touren har Tønsberg-jenta imponert med sterke resultater, klatret flere hundre plasser på verdensrankingen, og toppet prestasjonene med en 3. plass i majorturneringen Evian Championship.

Alle som nå er klare for Solheim Cup-laget befinner seg innenfor Topp-40 på verdensrankingen, men bak disse åtte er det nå bare ytterligere åtte europeere som er høyere rangert enn Celine Borge på 100. plass.

Det er er Madelene Sagstrøm (Sverige, 42. plass), Gemma Dryburgh (Skottland, 50), Jodi Shadoff (England, 51), Albane Valenzuela (Sveits, 68), Nanna K. Madsen (Danmark, 74), Perrine Delacour (Frankrike, 87), Stephanie Meadow (Nord-Irland, 92) og Ana P. Trivino (Spania, 97).

En Borge i storform hadde gode muligheter til å klatre videre på Rolex-rankingen og sikre seg en Solheim Cup-plass i august, men dessverre ble Vestfold GK-spilleren syk og mistet årets siste major, Women´s Open utenfor London.

Med koronasmitte i kroppen gikk 24-åringen også glipp av helgens turnering i Nord-Irland, den siste før Solheim Cup-laget kompletteres tirsdag.

Polly Mack (t.v.) og Celine Borge imponerte i Michigan. Like etter fulgte Borge opp med 3. plass i Evian Championship.

Celine Borge vurderes

Suzann Pettersen bekrefter til Eurosport at Borge vurderes fram til det siste.

– Hun har spilt forholdsvis stabilt i hele år i USA, og spilte veldig bra i Evian. Da kom hun enda mer på radaren. Jeg har fulgt veldig nøye med på henne og statistikken. Jeg har en fyldig analyse av Celine. Så hun er absolutt én av spillerne vi vurderer, sier Suzann Pettersen, og føyer til:

– Hun gjør få feil. Det er ingenting på statistikken hennes som er overraskende bra eller dårlig. Hun er jevnt god på alt egentlig, og det viser også resultatene hennes i år.

Det påviste koronaviruset kommer svært ubeleilig for den norske kandidaten.

– Det setter meg i en vanskelig situasjon når hun omtrent ikke har spilt de siste tre turneringene. Det er litt uheldig å bli syk akkurat nå, sier Suzann Pettersen til Eurosport.

Powered by Labrador CMS