CHALLENGE TOUR//

Bertheussen best av de norske i Emiratene

Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen leverte hver sin knallrunde i første halvdel av UAE Challenge, men greide ikke å følge opp i helgen.

Med 37.-plass ble Elias Bertheussen beste nordmann i Abu Dhabi.
Publisert Sist oppdatert

To nordmenn deltok i denne ukas turnering på Challenge-touren. Torsdag innledet Elias Bertheussen UAE Challenge med en sterk åpningsrunde på 69 slag, tre under par. Og i morgentimene fredag hadde Bertehussen fin flyt.

Etter to birdier og to bogeyer på de ni første hullene, klinket nordmannen til med en eagle på hull 11. En eagle som brakte ham helt opp på delt andreplass på ledertavlen.

Dessverre mistet Bertheussen fordelen fra hull 11 med bogey på hull 13 og dobbeltbogey på 14. Han brukte til sammen 73 slag på andrerunden og plasserte seg dermed på delt 28. plass.

Bertheussen greide ikke å få putteren i birdiegir, og etter to avslutningsrunder på 72 slag, endte trønderen til slutt på 32.-plass med en totalscore på -2, tolv slag bak vinneren.

Kristoffer Reitan var inne blant de ti beste etter halvspilt turnering, men fikk det tøft i helgen.

Også Kristoffer Reitan deltok i Abu Dhabi. Han gikk førsterunden på par (72 slag), og hadde sen starttid på andrerunden. Men da han først kom i gang, leverte han en kruttsterk prestasjon.

Runden på 68 slag inneholdt hele seks birdier og bare to bogeyer. Dermed klatret han til delt 9. plass. Dessverre skulle det ikke holde for Reitan, som raste på ledertavlen etter en spesielt skuffende tredjerunde.

Med fem tapte slag (tre bogey og én dobbelbogey) i løpet av fire hull, gikk nok noe av piffen ut av Reitan, som til slutt endte med 76 slag på lørdag. Søndagens runde (73 slag) endret ikke stort på plasseringen, og dermed endte Reitan til slutt på 51.-plass, femten slag bak vinneren, tyske Maximilian Rotluff.

Her er resultattavlen

Powered by Labrador CMS