Bertheussen og Hagen rodde kongepokalene i land

Det ble aldri noe spenning på sisterunden da Cesilie Hagen (Drammen GK) og Elias Bertheussen (Trondheim GK) vant norgesmesterskapet på Stiklestad Golfklubb.

Publisert

Det tidligere kjæresteparet var aldri truet i kampen om seier, og beholdt ledelsen på syv slag de tok med seg inn til sisterunden.

Fjorårsvinner Bertheussen var soleklar favoritt til å forsvare fjorårsseieren, og hadde ingen problemer med å sikre seieren i søndagens avslutningsrunde.

En sisterunde på par (71) gjorde at han ble liggende på 13 under par, foran trioen Ole Berge Ramsnes (Stavanger GK), Aksel K. Olsen (Stavanger GK) og Alexander Søbstad på delt andreplass.

Ramsnes avsluttet med 67 slag, som var feltets laveste score søndag.

Etter runden medga Bertheussen at skuldrene var litt for senkede under sisterunden.

– Jeg var ganske avslappet i dag, kanskje litt for avslappet. Jeg siktet litt for mye midt på green, men det var jo nok til å gjøre jobben. Nå føles det veldig bra. Jeg slo mange bra slag i dag, selv om jeg slet litt med lengdene, sier Bertheussen til Norsk Golf.

Selv om han forsvarte kongepokalen får han ikke tid til noe særlig feiring i kveld. Allerede imorgen tidlig setter han kursen mot Finland og neste ukes Challenge Tour-turnering Finnish Challenge.

En som ikke var avslappet på sisterunden var lederen i dameklassen, Cesilie Hagen.

– For å være ærlig er jeg veldig lettet. Jeg var veldig nervøs i dag, det må jeg innrømme. Med en så stor ledelse har man jo  alt å tape. Samtidig har jeg spilt så bra hele turneringen at jeg så ikke hvordan jeg skulle rote det bort. Det var veldig deilig å komme inn på det 18, nå er jeg veldig fornøyd.

Hun sier det var først da hun satte utslaget på det vanskelige 7. hullet i fairway, hennes 16 for dagen at hun innså at det ville gå veien. Til slutt ble det en runde på to over par, og -2 sammenlagt, syv foran Mariell Bruun (Larvik GK)  og 11 foran Saskia Sterud (Oslo GK)

Hun beskriver seieren som det største hun har opplevd på golfbanen.

– Dette er min største prestasjon, men samtidig er det ikke alle de beste spillerne som var med. Men jeg føler at med spillet mitt denne uken hadde jeg gitt de god konkurranse uansett om de hadde stilt opp. Jeg har noen lag-NM-gull men ikke individuelt, så dette er veldig stort for meg, sier Hagen til Norsk Golf.

Stiklestad GK høstet mange lovord for arrangementet under premieutdelingen. Lokalmiljøet viste stor vilje til frivillig deltagelse, og banen viste seg fra sin beste side gjennom hele uken. I forhold til hva som er vanlig i norsk målestokk var det også store publikumsmengder som fulgte lederballen og samlet seg rundt det 18. hullet i innspurten.

– Jeg vil gi Stiklestad terningkast seks og en halv for gjennomføringen av dette arrangementet, konkluderte golfpresident Finn H. Andreassen.

Resultater

Runde 3

Cesilie Hagen og Elias Bertheussen beholdt solide ledelser før søndagens avslutningsrunde av årets norgesmesterskap.

Fjorårsvinner og forhåndsfavoritt Elias Bertheussen sin ledelse krympet i lørdagens tredjerunde, men ikke nok til at det fortsatt må et lite mirakel til om han skal hindres i å forsvare fjorårets Kongepokal fra Bogstad.

Med to under for dagen leder Bertheussen med syv slag på en annen tidligere norgesmester, Drammen Golfklubbs Andreas Gjesteby.

Bertheussen var ikke helt fornøyd med 69-runden som er hans høyeste score så langt denne uken.

– Spillet var ikke så bra i dag. Jeg både slo dårligere og puttet dårligere enn jeg gjorde torsdag og fredag, sier han til Norsk Golf.

Likevel ble det fire birdies på runden, samt to bogeys. Han sier jernslagene har vært nøkkelen til hans solide ledelse.

– Jeg har vært ganske solid med jernene så langt. Når man treffer fairway og slår fine jernslag får man mange muligheter her ute, konkluderer han.

Birdiefest

Aksel Kristoffer Olsen (Stavanger GK) har klatret opp til den siste pallplassen, takket være en knallsterk runde på syv under par. Olsen var med i dagens «festflight» bestående av ham selv, klubbkamerat Ole Berge Ramsnes og Alexander Søbstad. Søbstad gikk også syv under par, mens Ramsnes endte fem under for dagen.

Publikum var vitne til hele 18 birdies og to eagles fra flighten på lørdagens runde.

– Det var sinnsykt artig at det gikk så bra med alle i ballen. Det gode spillet smittet over på hverandre. Jeg begynte å renne i putter ganske tidlig, og det bare fortsatte, sier Alexander Søbstad til Norsk Golf.

– Jeg føler jeg har hatt en utrolig stor utvikling de to siste årene mine på CSU Monterey Bay, sier han. Han er glad for å se sin gode kompis Bertheussen lede turneringen.

– Jeg spilte med ham de to første dagene, og han spilte sånn jeg følte jeg splte i dag. Han slår veldig mange gode golfslag, og setter en del putter. Det er gøy at han leder.

Leder med syv – ikke helt fornøyd

I dameklassen har Drammen Golfklubbs Cesilie Hagen en hånd på pokalen etter en 71-runde lørdag. Med -4 totalt leder også hun med syv slag. Nærmeste utfordrer er Larviks Mariell Bruun. Derfra er det hele ni slag ned til Annette Lyche, Karoline Stormo og Saskia Sterud som deler tredjeplassen. I likhet med lederen i herreklassen var heller ikke Hagen helt fornøyd med lørdagens runde.

– Jeg følte jeg slet litt mer i dag enn de to første dagene, og var mer i trøbbel. Men fire birdies og en eagle gjør at dagen ble grei likevel.

Hun sier det å holde ballen i spill er alfa og omega på den tidvis veldig trange Stiklestad-banen.

– De to første rundene var jeg nesten ikke utenfor fairway. Det er viktig å slå rett på denne banen. Wedgene og jernene har gitt meg mange gode birdiemuligheter, og jeg har satt de birdieputtene som det er forventet at jeg skal sette. Strategien om å bare holde ballen i spill blir den samme i morgen, sier hun til Norsk Golf.

Runde 2

Tekst: Christian Furu

I dag er vi sikker i vår sak – det ble banerekorder på Stiklestad. Og vi har to suverene ledere.

Vi meldte om banerekord for herrene i går. Det stemte ikke da det viste seg at Daniel Aulin Jansen gikk på 66 (-5) på Titleist Tour i 2012. I dag kan vi nok en gang melde om ny rekord fra Elias Bertheussen (Trondheim GK). 65 slag på en runde krydret med 6 x birdie og eagle på hull 18, et kort par 4. Han har gått to imponerende runder. Utfordrerne skal slite for å ta ham igjen i helgen.

– Spillet har vært veldig bra. Vært lite motgang og mye medvind så langt, så får vi se hva de to siste dagene bringer, sier han til Norsk Golf. Trønderen har naturlig nok god kjennskap til banen fra tidligere.

– Har spilt den en del ganger, så vet hvordan jeg skal spille den ja!, sier han.

Men Bertheussens ferske banerekord skulle ikke stå lenge. Andreas Gjesteby (Drammen GK) hadde en fantastisk dag på jobben. Han avsluttet eagle – par – eagle for en runde på 61 (-10) slag. Herlig prestasjon og hele 17 slag bedre enn førsterunden. Han ligger 8 slag bak ledende Bertheussen.

Mathias Lynne Schjølberg (Oslo GK) viste også klassespill med 66 (-5). Han noterte seg for 5 x birdie og resten par. -4 totalt betyr syv slag opp til den suverene lederen.

Cuten i herreklassen gikk på +13 og 49 spillere er med videre.

I dameklassen har Cesilie S.Hagen satt inn nådestøtet etter 67 (-4) i dag. Definitivt ny banerekord og hele ni slags ledelse på Saskia Sterud (Oslo GK). Sistnevnte hadde for øvrig den gamle banerekorden på 69 slag, også den fra Titleist Tour 2012. Hagen gjorde som noen av herrespillerne og avsluttet rekordrunden med eagle på hull 18.

Bak Sterud på 2.plass er det jevnt med seks spillere innenfor fem slag. Cutgrensen gikk på +20 og 22 spillere er med i helgen.

Vi har to suverene ledere i begge klasser. Samtidig ser vi at spillerne kan slå til med kanonrunder så alt kan skje i helgen.

I går leste dere om Elias Hustad Birkelands hole in one. I dag fanget vg.no opp nyheten

————————————————————————————————————————-

1.runde torsdag

Elias Bertheussen (Trondheim GK) har byttet ut asiatiske nudler med trøndersodd og funnet storformen. Med en runde på 66 slag (-5) leder han turneringen. Han startet på hull 10 og var -4 etter syv hull, med eagle på hull 16. Med kun to bogeys på kortet var det en solid runde som gir fire slags ledelse foran tre spillere på T2.

Lasse Gerhardsen (Ski GK), Lars Martin Berg (Byneset GK) og Kristoffer Ventura (Oslo GK) endte alle på 70 slag (-1).  Gerhardsen prikket inn en eagle på hull 6 som er et par 4. Berg røk på en snømann på hull 4 og plukket hele 7 birdies på runden. Ventura var dagens stødigste med 2 x birdie og 1 x bogey.

Bortsett fra Bertheussen skiller det lite i feltet. 24 spillere ligger innenfor fire slag.

Vi må også nevne Elias Hustad Birkeland (Molde GK) som fant ut at NM er et greit tidspunkt for å få hole-in-one. Dagens 1er ble notert på hull 10. En noe ujevn runde endte med 78 (+7) slag.

I dameklassen har ingen skilt seg ut klart i toppen og det er større sprang nedover på listen. Det betyr ikke at det ikke blir spilt god golf.  Best var Cesilie Hagen (Drammen GK) med 71 slag og par, men alt annet enn en kjedelig runde. 5 x bogey og 5 x birdie var fasit etter 18 hull.

Nærmeste utfordrer er Anne Elisabeth Næstvold (Bærum GK) som følger ett slag bak. Med 10 jenter på +5 eller bedre er det jevnt, men ikke like mange utfordrere til tittelen som i herreklassen.

Det har vært en begivenhetsrik første dag på Stiklestad. Yr melder godt golfvær og vi ser fram til å melde om flere gode golfprestasjoner i løpet av helgen.

—————————————————————————————————————————————-

Forhåndsomtale

Ordfører i Verdal Bjørn Iversen stod for den offisielle åpningen av årets NM på Trones i forkant av onsdagens pro-am-konkurranse, der profiler som Bjørn Wirkola, Mini Jakobsen og Hroar Stjernen var med å kaste glans over åpningen.

– Flott vær, positive golfere og et sterkt startfelt. Alt ligger til rette for en fantastisk uke med golf i Verdal. Vi håper folk kjenner sin besøkelsestid fra og med torsdag og gjennom hele helgen, sier Tore Halvorsen i Stiklestad Golfklubb til Trønderavisa.

I herreklassen er det Elias Bertheussen som er favoritten til å vinne kongepokalen. Trønderen vant også fjorårets NM på Oslo GK, to slag foran Martin Urstein Dahl og tre foran Kristoffer Ventura. Dahl er ikke med i årets turnering, mens Bertheussen og Ventura slår ut i ball sammen med en annen trønder, Alexander Søbstad kl.14.50.

I dameklassen er det ingen som peker seg ut som storfavoritt: Ingen av fjorårets tre medaljevinnere, Marita Engzelius, Tonje Daffinrud eller Nicoline Skaug står på startstreken. Topp-3 på Norgescup Order of Merit, Veslemøy Kontorp Heramb, Mariell Bruun og Katerina Jæger stiller imidlertid til start.

NM spilles over fire runder og avsluttes søndag. Følg scorene i linken under.

Powered by Labrador CMS