I likhet med mange av Challenge Tour-banene ligger også «Golfclub Schloss Finkenstein» nokså avsides, og dermed et godt stykke unna nærmeste flyplass her i Østerrike. Det viste seg derfor faktisk at det ville lønne seg å fly til Ljubljana flyplass i Slovenia denne uken, for så å kjøre over grensen til Østerrike. Noe Elias, Joakim, og jeg bestemte oss for å gjøre.

Etter en lang reise med mellomlanding i Helsinki og en totalt stillestående kø på grensen inn i Østerrike, kom vi oss omsider til hotellet sent i går kveld. Heldigvis var restauranten her fortsatt åpen, og sultne som vi var fikk vi slukt i oss noen wiener schnitzler før det bar rett i seng.

Morgenen etter våknet vi opp til 20 grader og full sol i de fantastiske omgivelsene dette området har å by på. Med tette grønne skoger og høye snø-belagte fjell finnes det mange likheter med norsk natur, noe vi nordmenn vet å sette pris på!

Etter å ha fullført innspillsrunden tidligere i dag kan jeg melde om at banen er veldig fin og i utrolig bra stand. Første ni var ganske mye smalere enn siste ni, men generelt sett er det en bra bane med usedvanlig raske greener.

Siden jeg har tilbragt den siste måneden hjemme i Norden, hvor greenene ikke er spesielt raske på denne tiden av året, blir det litt av en overgang å plutselig skulle putte på lynraske greener denne uken. Dagen i morgen kommer derfor til å dreie seg mye om lengdekontroll på treningsgreenen, slik at jeg kan opparbeide meg en god idé om hvor hardt ulike putter må slåes.

På greener som dette er det ofte også veldig avgjørende at man studerer greenområdene og baneguiden ekstra nøye på treningsrunden, slik at man kan gjøre kloke valg på innspillene til greenen.

Om man sørger for å gi seg selv flest mulig oppoverbakke-putter, kan man tillate seg å slå de nokså offensivt selv på raske greener. Så da gjelder det å ha gjort gode forberedelser og samtidig klare å slå ballen til de riktige områdene av greenen for å gi seg selv de beste mulighetene.

Utover dette er det egentlig ikke spesielt mye å si om selve banen.  I og med at vi befinner oss om lag 550 meter over havet er det noe tynnere luft her oppe som gjør at ballen flyr litt ekstra langt. Med relativt harde fairways vil dette naturligvis føre med seg noen nokså lange driver, men det gjør også at det blir desto viktigere å holde tungen rett i munnen når man skal kalkulere lengder på alle innspillene.

I og med at banen befinner seg i en dal mellom to bratte fjellsider, føltes det egentlig ut som om vi oppholdt oss i midten av en vindtunnel gjennom store deler av treningsrunden i dag. Med mange høye trær rundt de ulike hullene svirrer vinden i tillegg ekstra mye. Så scorene kommer nok til å belage seg veldig på hva denne vinden finner på utover uken.

Uansett er det bare å bite tennene sammen og klinke til, og så får vi håpe at det blir litt skikkelig fart på sakene!

Vi snakkes,
Anders