Etter å ha fått tilbud om noen wild cards til Challenge Tour´en, var det bare å sette seg på første og beste fly hjem fra Texas. Jeg landet på Gardermoen lørdag morgen, og allerede 06.10 på tirsdag går altså turen til Belgia med fire andre nordmenn.

 

Eirik Tage Johansen, Knut Børsheim, Anders Engell og Elias Bertheussen reiser nedover de også, og de to sistnevnte er mine reisekompanjonger og romkamerater for anledningen. Dette er hyggelige karer som jeg kjenner godt fra før, så jeg regner med at det blir en hyggelig uke både på og utenfor golfbanen! 

 

For egen del skal det bli veldig bra å spille i en offisiell turnering, ettersom vinteren for det meste har bestått av mye frustrasjon med ruskete spill i mandagskval. Det er vanskelig å finne noen rytme med bare 18 hull konkurranse i ny og ne, så forhåpentligvis kan jeg få bakenden litt i gir nå.

 

I forrige uke spilte jeg mandagskval til Byron Nelson Championship, og selv om sluttscoren ikke ble så mye å skryte av denne gangen heller, var det faktisk mye positivt å ta med seg. De første ni lignet mer på spillet jeg viste i fjor høst, og det var veldig gledelig å se at nærspillet begynte å fungere igjen. Jeg prøver å ta med meg denne følelsen til Belgia, og håper at den samme flyten fortsetter resten av året.

 

Etter mye surr frem og tilbake, melder jungeltelegrafen at den endelige avgjørelsen på debatten om lange puttere skal falle denne uka. Om de noensinne klarer å bestemme seg gjenstår enda å se, men det hadde jo vært veldig fint om de fikk det ut av verden så snart som mulig. Om bruken av denne typen puttere hadde vært så fantastisk fordelaktig ville nok alle ha begynt å bruke dem for lenge siden, men dette er altså ikke tilfelle. At de funker bedre for noen – inkludert meg selv – er det ingen tvil om, men jeg tror dette handler om smak og behag mer enn noe annet.

 

Hva gutta i USGA og R&A bestemmer seg for kan jeg ikke kontrollere på noen måte, men det hadde jo vært ergerlig om de bestemte seg for å bannlyse denne teknikken nå som jeg har brukt snart tre år på å finpusse den. 

 

Det første forslaget om å ulovliggjøre disse putterne ble fremmet på første dag av Q School´s finalesteg i fjor, og dette tidspunktet i seg selv var bare en av mange faktorer i det jeg anser som en horribel måte å håndtere en slik sak på . . .

 

Hva jeg synes om dette er det imidlertid ingen som bryr seg om, men det skal bli spennende å se hva ”stjernene” velger å gjøre dersom den foreslåtte regelendringen faktisk trer i kraft. Time will show!

 

Etter Telenet Trophy i Belgia bærer det rett til Fred Olsen Challenge de España for min del. Hva som skjer etter dette er jeg foreløpig ikke helt sikker på, men et klarere turneringsprogram faller nok på plass etter hvert som jeg kommer i gang.

 

Scorer fra disse turneringene blir å finne på www.europeantour.com, og i tillegg vil det nok komme noen oppdateringer på Twitter under @J_Mikkelsen.

 

Jeg både håper og tror at vi norske kan sette sammen noen gode runder, og jeg gleder meg i alle fall veldig til å komme i gang med litt ordentlig turneringsspill igjen. Følg med!