Denne uken starter LPGA-sesongen 2015 med en helt ny turnering i Ocala, Florida. Coates Championship spilles for første gang på Golden Ocala Golf & Equestrian Club.

Det er alltid en nervøs og spent følelse rundt den første turneringen. Spillerne er klare til å sette sesongforberedelsene ut i livet og se hva som fungerer og ikke. Det er også en hel del endringer med utstyr, caddies og trenere som gjør situasjonen enda mer intens.

De største endringene som har skjedd i off-season er uten tvil Suzanns trenerbytte. Etter mange år med team Leadbetter har hun nå startet et nytt kapittel med en av verdens beste trenere, Butch Harmon. Jeg har ikke snakket med Tutta om hennes trening med Butch, men av hva jeg kan se på rangen ser svingen litt friere ut og hun slår ikke så bratt ned på ballen.

Jeg har ikke snakket med Tutta om hennes trening med Butch, men av hva jeg kan se på rangen ser svingen litt friere ut og hun slår ikke så bratt ned på ballen.

Andreas Thorp

I fjor slo hun mye ventre til høyre skru på ballen, mens i år ser ballbanen litt rettere ut. Tutta har også jobbet med Jon Karlsen på puttingen i vinter, noe jeg tror vil slå positivt ut. Jon er en av verdens beste puttetrenere og har en mye kompetanse som Tutta helt klart vil nyte godt av.

Det er svært vanskelig å tippe utfallet av denne sesongen, men jeg skal likevel komme med noen tips. 

Jeg tror sesongen blir preget av de samme spillerne som i fjor, Stacy Lewis kommer til å fortsette sitt gode spill og vinner helt sikkert flere turneringer. Lewis har forøvrig gjort en stor endring på utstyrssiden i vinter. Hun har de siste årene spilt på 2009-utgaven av Titleist Pro V1. Den er ikke lovlig lenger, og har måttet bytte ball. Hun var imidlertid ikke helt fornøyd med årets modell og skal spille med Bridgestone-baller i 2015. 

Michelle Wie vil fortsette klatringen tilbake mot verdenstoppen, selv med en puttingstil ingen pro vil lære bort.

Jeg er litt mer usikker på verdenstoer Lydia Ko. Av det jeg kan se er det veldig mye jobbing på teknikk med Leadbetter og denne uken har hun testet mye køller. Jeg tror hun vil vinne en eller to turneringer, men ikke pengelisten.

Jeg tror Suzann vil løfte noen pokaler i år og ha en mye bedre sesong enn i fjor.

Andreas Thorp

Inbee Park kommer også til å hente hjem en eller flere pokaler, men jeg tror hennes topp er nådd.

Jeg tror Suzann vil løfte noen pokaler i år og ha en mye bedre sesong enn i fjor.

Av nye fjes vil jeg trekke frem Sakura Yokomine, Ha-Na Jang og Minjee Lee. Disse tre rookiene er veldig forskjellige. Sakura har vunnet 23 turneringer på den Japanske LPGA-touren. Ha-Na Jang har vært den beste spillerene på den Koreanske LPGA touren de siste to sesognene. Minjee Lee har vært verdens beste amatør siden Lydia Ko ble proff og det forventes at hun skal vinne rookie of the year, men jeg tror det blir en svært jevn konkurranse om den tittelen mellom disse 3 damene.

Beatriz har hatt den beste oppkjøringen i hennes karriere.

Andreas Thorp

Dere har sikkert lest nyheten om at jeg ikke bærer køllene til min bedre halvdel denne sesongen. Dette er en avgjørelse vi tok sammen i høst og som vi er veldig fornøyd med. Beatriz har hatt den beste oppkjøringen i hennes karriere. Hun har blitt veldig mye sterkere og slår ballen over 10 yards lengre enn i fjor. Jeg har stor tro på at hun er tilbake på 2013 nivået om ikke bedre og forventer en meget god sesong fra henne.

Årets LPGA- sesong har forøvrig 34 turneringer med nye sponsorer til to av majorturneringene. LPGA Wegmans Championship har endre tnavn til KPMG Women’s PGA Championship og Kraft Nabisco heter nå ANA Inspiration. Dette blir uten tvil et stort løft for LPGA touren. ANA er et av Japan’s største flyselskap og med den statusen kvinnegolfen har i Japan kan vi forvente oss en ny og bedre majorturnering. At KPMG kommer inn som sponsor for kvinnenes PGA mesterskap vil gi denne turneringen et kjempeløft. Denne turneringen har blitt dårligere og dårligere for hvert år og for at den skulle leve videre var en slik oppgradering helt nødvendig.

Ettersom jeg har litt mer tid nå enn i fjor vil jeg skrive mer her på norskgolf.no. Jeg setter stor pris fra dere lesere med tilbakemelding og tips om hva dere ønsker å lese mer om fra LPGA-touren, PGA-touren eller annet om golf fra USA.

Håper dere liker nye norskgolf.no! 

Vi snakkes!

Andreas