At han trives i Østen er det ingen tvil om, så det skal bli spennende å se hva han kan få til nå som han vet hva som gjelder på denne touren. Det finnes ikke noe kulere enn nordmenn som får det til, så jeg gratulerer hjerteligst og ønsker lykke til!

For min egen del har det i grunn ikke skjedd så veldig mye siden sist. Mine sære bihuleproblemer ser ikke ut til å bedre seg på egenhånd, så nå går jeg bare rundt og ”grugleder” meg til operasjonen som skal finne sted neste uke.

Først når dette er ute av verden kan jeg virkelig begynne sesongforberedelsene for fullt. Det nytter ikke å trene av og på i søken etter godformen i denne idretten, så da er det selvfølgelig ikke heldig med lange avbrudd på grunn av dårlig vær, sykdom eller andre utenomsportslige faktorer.

Rent bortsett fra det, så går det jo mye i OL om dagen. Så langt har det blitt litt vel mye smøre- og svenskefokus for min smak, men det blir kanskje sånn når man har blitt skjemt bort med norsk tapetsering av pallen i så mange år. Jeg kan lite om langrenn og smøring, men jeg syns uansett det er merkelig at dette stjeler så mye av oppmerksomheten i et mesterskap med så mye annet som foregår.

At gode ski har mye å si skjønner til og med jeg, men kanskje man hadde vært bedre tjent med å fokusere på det man faktisk kan påvirke? Det kan jo faktisk ha seg slik at nordmennene, midt oppi det hele, ikke har forberedt seg godt nok på høyde, temperatur og andre faktorer som spiller inn i Sochi.

Om smøringen har så mye å si som det nå gis uttrykk for, bør jo i så fall kreditten for tidligere norske fremganger havne hos smøreteamet i større grad . . .

I golf er det utallige ting som kan påvirke prestasjonen, som man faktisk har liten kontroll over selv. Enkelte dager får man en dårlig trekning og må spille i betydelig dårligere forhold enn motsatt halvdel av startfeltet. Noen turneringer har man kanskje ikke noe særlig flyt, og kanskje får man flere dårlige ”spretter” og ”hullkant ut” enn gjennomsnittet. Dette må man imidlertid bare tåle, for når det kommer til stykket er det bare resultatet på veggen som gjelder . . .

Over tid bikker marginene begge veier for de aller fleste, og for å nå hele veien opp ved store anledninger skal man gjerne ha en god porsjon flaks. I enkelte vinteridretter har Norge hatt ”monopol” på medaljer av både gull, sølv og bronse, men denne gangen har det kanskje ikke gått helt som vi kanskje skulle ønske.

At det stilles spørsmål ved satsingen på smøreteam og diverse andre ting er helt forståelig, men iblant er man bare ikke gode nok til å ta hjem de gjeveste medaljene. Det som er synd er at noe så sært som skismurning nærmest overskygger andre norske prestasjoner, som for eksempel Kjetil Jansruds fantastiske gull i Super-G.

Når det kommer til stykket, er Norge tross alt med og kjemper helt i toppen av medaljekampen. Selv om det stilles høye forventinger til et skiforbund med budsjetter som går de fleste andre nasjoner en høy gang, synes jeg alt dette negative fokuset blir litt merkelig mens lekene fremdeles pågår . . .

I 2016 skal det spilles om olympiske medaljer i golf, og det skal selvfølgelig bli spennende å se hvordan dette vil utarte seg sett med norske øyne. Per dags dato har vi ingen som er gode nok på herresiden, men heldigvis er det mye som kan skje innen den tid.

At Tutta blir å regne med blant kvinnene bør vi uansett kunne regne med, og jeg gleder meg til å se hvordan golfsporten vil fremstå i olympiske rammer!