Greenene, fairwayene, vannhindrene, blomstene, ja selv barnålene på bakken er finest i verden på Augusta. Så enkelt er det. (Personlig får jeg gåsehud og klump i halsen når jeg hører bakgrunnsmusikken under sendingene også…). I tillegg er det noe med hele atmosfæren, spesielt på siste 9 søndag. Da blir det gjort birdies og eagles, men også store tall med baller i vannet. Spillerne selv hører på publikum hva som skjer på de ulike hullene. De kjenner igjen eks.  en Tiger-birdie/eagle fra en (sorry) Furyk- birdie/eagle, snakk om ulik desibel. The Masters byr alltid på dramatikk og spenning, banen er bygd slik, ingen ting blir avgjort før helt på slutten.

Hvem vinner i år?

Ingen klare favoritter, det er så mange, her er navn som nevnes av ekspertene: McIlroy, Bubba, Stenson, Spieth, Scott, D. Johnson, Walker. Personlig ser jeg ikke bort fra at langtslående Bubba kan ta sin 3. seier siste 4 år, banen passer venstre-spilleren perfekt.

Hva med Tiger Woods? Ingen har særlig tro på Tiger, men mange som trodde at Northug var ferdig også…. Det er noe mellom øra på disse udiskutable eneerne. Får Tiger en god 1. runde, kan ting løsne og han vet jo hvordan vinne golfturneringer….. Ingen ting hadde gledet meg mer enn en ny Tiger triumf, og skal med glede knyte på meg golfskoa og gå Oslo – Trondheim om så skjer!

 

Hele The Masters vises på Viasat Sport

Også i år vises turneringen direkte på kanalen Viasat Sport. For at alle som kun abonnerer på Viasat Golf også skal få med seg turneringen tilgjengeliggjøres Viasat Sport automatisk for kunder med enkeltabonnement på Viasat Golf hos Viasat Parabol og Viasats distribusjonspartnere Canal Digital Kabel-TV, Get, Altibox og NextGenTel under hele turneringen.

Årsaken til at Viasat Golf ikke har anledning til å vise The Masters er at kanalen er en felles europeisk kanal, og at man ikke har rettigheter til å vise The Masters i alle landene Viasat Golf er tilgjengelig.

Sendetider på Viasat Sport og Viaplay

Onsdag 8. april klokken 21.00: Par-3-turnering.

Torsdag 9. april klokken 21.00.

Fredag 10. april klokken 21.00.

Lørdag 11. april klokken 21.00.

Søndag 12. april klokken 20.00.

 

Golfhilsen

Per Haugsrud