Selv om langrennsløperne (eller kanskje rettere sagt smøreteamet) ikke har innfridd i like stor grad som vi bortskjemte nordmenn hadde håpet på, er det imidlertid andre utøvere som har sørget for at vi har hatt mye å glede oss over!

Å se Kjetil Jansrud ta gull i Super-G kun kort tid etter å ha kommet tilbake fra skade-rehabilitering er antakeligvis et av de råeste OL-øyeblikkene jeg har vært vitne til. At det var Jansrud og ikke storfavoritten Svindal som skulle sikre norsk gull kom nok som en overraskelse på de aller fleste, men det var fantastisk å se han klinke til i et mesterskap som Svindal dessverre ikke fikk det helt til å stemme.

Det var ikke vanskelig å skjønne at Svindal var skuffet over egne prestasjoner, men samtidig synes jeg det er beundringsverdig se at han klarer å legge sin personlige skuffelse til side, og virkelig glede seg over suksessen til lagkameraten. Til tross for at alpint er en individuell idrett virker det som det norske landslaget har en utrolig bra lagmoral, noe som antakeligvis er en av grunnene til at de har levert så bra over en lang periode.

Noe jeg synes er litt interessant med det norske laget er at de gir hverandre løyperapporter umiddelbart etter at de har kommet i mål, slik at lagkameraten er best mulig forberedt i det han setter utfor. Jansrud ble spurt om dette tidligere i OL, om vedrørende han hypotetisk sett ville avgitt løyperapport til Svindal hvis han selv ledet i målområdet, og dermed lå an til å vinne gull.

Vel vitende om at en god løyperapport ville svekke hans egne gull-sjanser, svarte Jansrud at han selvsagt fortsatt ville hjulpet Aksel på best mulig måte. Så selv om han har jobbet beinhardt hver dag i mange år for å få muligheten til å vinne OL-gull, er han likevel villig til å minske egne seiersmuligheter for å hjelpe lagkameratene. Det står det respekt av!

Apropos lagkamerat, så er det forresten en av mine ”Team Norway”-lagkamerater det virkelig også står respekt av. For de som ikke har fått det med seg sikret Elias Bertheussen seg Asia Tour-kortet igjen denne uken, med en avgjørende ”birdie” på siste hullet!

Etter en litt rufsete start på finalerunden kom han sterkt tilbake med en finfin sluttspurt, så det skal bli gøy å følge med på hva denne trønderen som jeg liker å referere til som ”asia-mannen” kan få til i østen utover året! 

Dette blir alt for i dag. Heia Norge!

Anders