Siden jeg var så heldig å havne i ”utsettelsespulja” på Losby, var jeg en ganske slagen mann da den siste putten ble dyttet i hullet på søndagen. Derfor passet det fint å ta det litt med ro noen dager, spesielt siden jeg ikke har noen turneringer på programmet i aller nærmeste fremtid.

Jeg har fått flere spørsmål, både her på bloggen og andre steder, om hva slags planer jeg har fremover. Når sant skal sies er ikke alt helt klarlagt enda, så noen detaljert plan er det vanskelig å dele før jeg vet helt hva jeg skal selv. Det har seg imidlertid slik at jeg har to invitasjoner igjen på årets Challenge Tour, og sammen med landslagssjef Rojahn må jeg seg på muligheten til å få dette til å passe med kvalspill.

Det er vel ingen hemmelighet at jeg liker meg i USA, og at jeg gjerne vil prøve å skaffe meg spillerettigheter på Web.com Tour. Selv om Q School til PGA Tour´en som kjent ble borte etter fjorårets sesong, eksisterer den samme kvalifiseringen fremdeles for Web.com. Etter å ha tatt meg hele veien til finalen i fjor er jeg selvfølgelig sugen på å se om jeg kan gjenta bragden, og kanskje skaffe meg en bedre kategori enn jeg fikk i år.

Noen store navn har nok blitt luket vekk fra dette kvalet nå, men jeg tror fremdeles det er lignende scorer som kreves for å gå hele veien. Det kryr av ”ukjente” navn som kan slå godt fra seg, så jeg tror ikke denne oppgaven blir så mye lettere i år enn den var i fjor.

I min verden har det i grunn ikke så altfor mye å si at man ikke lenger kan skli rett inn på PGA Tour´en via Q School. Det var selvfølgelig utrolig gøy å være med i den siste ”originale” utgaven i fjor, men i min verden hadde det fremdeles vært en kjempeprestasjon å kvalifisere seg for Web.com Tour.

Å spå hvordan dette kvalspillet skal gå er helt umulig, men man får jo aldri noe svar om man ikke prøver. Det var nok ganske mange som lo og gjorde store øyne da jeg reiste over dammen for å kvale i fjor, men som måtte spise sine egne ord da jeg lurte meg med hele veien til finalen.

Om det er mulig å kombinere dette med et eventuelt Europatour-kval vurderer jeg nå, og her skal jeg selvfølgelig ta Rojahn til hjelp også.  I min verden hadde det vært ideelt å få spilt mine siste to turneringer på CT, og kanskje skaffe meg en aldri så liten kategori som et supplement til  eventuelle wild cards for neste år. Å vite at man har noen form for arbeidsplass å lene seg tilbake på, gjør selvfølgelig kvalspillet litt lettere også.

Nå gjelder det med andre ord å klekke sammen en god plan for høsten, slik at jeg kan stille best mulig rustet når kvalifiseringen starter. Nøyaktig hvordan dette kommer til å se ut skal jeg finne ut av i samråd med Rojahn, og jeg gleder meg til å se hva de neste ukene og månedene har i vente.

I skrivende stund er det mandag ettermiddag, og om et par timer skal mitt kjære Strømsgodset ut og lufte seg på Åråsen Stadion. Lillestrøm borte er ikke noe å kimse av, men jeg er som alltid positiv og satser på at de blå reiser hjem til Drammen med tre poeng og tabelltopp i baklomma.

Vinn eller tap – jeg er tilbake her på norskgolf.no neste uke. Vi hørs!