Denne ”gamlingen” fra Texas har vunnet fire ganger på PGA Tour´en og har flere topplasseringer i majors, så det blir spennende å se hva han har å by på både personlig og golfmessig. Tom Kite og Todd Hamilton er for øvrig også i startfeltet, og det skal bli veldig gøy å måle seg med noen av gutta som har vunnet på aller høyeste nivå.

Kvalifiseringen vil foregå over 36 hull på Lakeside CC i Houston neste mandag, og både scoring og øvrig informasjon vil finnes her:

https://www.ghintpp.com/txga/TPPOnlineScoring/Default.aspx?id=494

Ettersom varmen i Texas på denne tiden av året kan være ganske utmattende, har jeg for anledningen ”hyret” inn caddiehjelp fra den andre siden av Svinesund. Min svenske lagkamerat fra Baylor har nemlig sagt seg villig til å bære bagen, og forhåpentligvis vil dette spare meg for både slag og energi på en lang dag.

USGA har foreløpig ikke offentliggjort hvor mange plasser vi spiller om, men jeg vil anta at kun de tre beste vil få en plass i startfeltet på Olympic Club noen uker senere. Å spille majorturnering på en så velberyktet bane hadde naturligvis vært en fantastisk opplevelse, men det sier seg selv at man på spille skjorta av seg for å komme dit.

Det beste ved dette opplegget er at det er blodig rettferdig, og at 36 gode hull er alt som trengs for å lure seg med. Jeg har vist ved flere anledninger at jeg kan sette sammen gode scorer, men det som gjelder nå er altså å finne flyten denne spesifikke dagen. Min holdning til det hele er veldig avslappet, for selv om jeg vet at jeg har en reell mulighet om jeg spiller bra, har jeg samtidig alt å vinne og ingenting å tape. Jeg gleder meg!

Innen den tid skal det trenes grundig og iherdig, slik at jeg kan stille til start med beste mulige grunnlag. For tiden befinner jeg meg litt lenger Øst i Texas, ettersom jeg nå er ”hjemløs” i Baylor Country. Etter mye sjauing og kjas er jeg omsider ute av leiligheten i Waco, men er så heldig at jeg har et sted å bo samt fantastiske treningsmuligheter her jeg er nå.

Selv om en liten treningsperiode var på sin plass etter en travel collegesesong, kommer lysten til å spille turnering snikende innpå ganske raskt. Jeg blir lett rastløs uten konkurranse, og dette beror nok mye på at jeg er nysgjerrig etter å sette det jeg trener på ut i praksis. 

Store treningsmengder kan være vel og bra, men etter min mening lærer man mer om seg selv og sitt eget spill ved å konkurrere. Om dette er et stort mesterskap eller en lokal knøtteturnering spiller egentlig ingen rolle, da det viktigste er å lære seg å sette sammen en score som skal klistres opp på resultattavla.

Forhåpentligvis blir kvalet til US Open en fin erfaring å ta med seg videre når jeg oppsøker nye utfordringer utover sommeren. Om jeg skulle lykkes i å kvalifisere meg beholder jeg selvfølgelig amatørstatusen og reiser til California, men hvis ikke tar jeg turen hjemover og blir proff relativt raskt. 

(Jeg fikk en invitasjon til finalekvalet til US Open på grunn av min amatørranking, og må derfor spille US Open som amatør dersom jeg kvalifiserer meg.)

Når jeg ikke er på golfbanen og terper sitter jeg som regel hjemme og jobber med andre golfrelaterte ting, og en del av dette består av å sette sammen et turneringsprogram. Hva og hvor jeg skal spille er ikke helt i boks enda, men planen er å spille de CT-turneringene jeg får wild card til av NGF. Litt avhengig av hvordan jeg spiller, er planen å returnere til USA til høsten for å spille Q School samt trene og spille mindre turneringer her når forholdene er mindre innbydende der hjemme. 

Jeg gleder meg til å tre inn i de profesjonelles rekker, og er i grunn litt spent på hvordan min første lille sesong skal gå. For noen går denne overgangen raskt og smertefritt, mens andre får litt mer trøbbel i begynnelsen. At dette kan bli tøft er jeg veldig forberedt på, men jeg tror samtidig at jeg kan gjøre det ganske hyggelig om jeg får ting til å stemme. Time will show!

Jeg kommer tilbake med en ny oppdatering etter innspillsrunden i Houston. Følg med videre her på bloggen og sjekk linken ovenfor for oppdateringer!